Головне

Клуб і Прем'єр-ліга за пляшку коньяку?

15.01.2009 17:57 713 0
Клуб і Прем'єр-ліга за пляшку коньяку?

Півтора роки тому, вкладаючи гроші у клуб, який не мав жодного майна крім купки паперів із зобов'язаннями перед футболістами, та іншої купки паперів із уже накопиченими боргами, Вадим Рабінович обіцяв вкласти у футбол мільйони доларів.

Після цього були обіцянки зробити клуб, який ще у власності Києва демонстрував цікавий і видовищний футбол, ледь не найпопулярнішим колективом України, згодом - і обіцянки відкрити свою дитячу футбольну школу, і побудувати стадіон...

Проте, єдине, чим насправді яскраво запам'ятався Рабінович у футболі - це скандали. Чого лише варті розбори польотів із тепер уже колишнім президентом ПФЛ Равілем Сафіуліним, та обвинувачення київської влади у намаганнях знищити клуб. Як виявилося - це лише пил в очі і бажання швидко зробити собі ім'я за мінімуму витрат.

Реальні кроки Рабіновича як власника клубу можна перерахувати на пальцях - це стабільність заробітної плати у гравців, а також сумнівні популяризаторські заходи із безкоштовним насінням, еротичними фотосесіями футболістів, голими дівчатами перед стадіонами та роздачею по одній нумерованій гривні наче у грі у спортлото.

Запам'ятався Рабінович і тим, що в "Арсеналі" з'явилися креатури одіозного екс-"металурга" з Барселони Дмитра Селюка. Але селюкові "суперзірки" не додали "Арсеналу" сили - після першої частини чемпіонату команда Заварова тільки на 12-му місці, відірвавшись від зони вильоту лише на два очки!

"Досягнення" "Арсенала" Рабіновича, який за умови невеликих фінансових вливань після минулого сезону міг спробувати поборотися за місце у єврозоні, - це й зіпсовані стосунки із власником "Динамо" Ігорем Суркісом, який перестав надавати стадіон імені Лобановського другому київському клубу.

Власне, якого ставлення варто було чекати від людини, яка у приватній бесіді щодо ціни продажу клубу Черновецькому та Коломойському сказав буквально -  "на цю суму (продажу - авт.) сьогодні навряд чи можна купити пляшку хорошого коньяку"?

І чого чекати від "креативного" Рабіновича на чолі Прем'єр-ліги? "Халявного" насіння і голих дівчат перед кожним матчем?

У цій ситуації не дивує лише крок Черновецького, якому ще менше двох років тому "Арсенал" ой як заважав. Тоді "Льоня-комос" заявляв, мовляв місту, земля якого масово розкрадається новою владною командою, надто дорого утримувати футбольний клуб. Що ж, видно, бюджет Черновецького більший за бюджет міста - і чому б не використати такий дешевий засіб "підтягнути" свій політичний рейтинг? Не самою же гречкою годувати виборця - можна і видовищ підкинути.

За чутками, стати на чолі київського клубу може стати дуже близька до Черновецького людина. Як йдеться у відомій пісні - "То ли еще будет"...

Коментарі ()