Головне

Ніко Ковач завершив виступи за збірну Хорватії

10.01.2009 10:03 297 0
Збірна Хорватії, суперник української команди у відбірному циклі ЧС-2010, надалі буде вимушена обходитися без свого капітана Ніко Ковача. У четвер, 8 січня, 37-річний півзахисник оголосив про завершення своєї міжнародної кар'єри.  

"Грати за збірну завжди було для мене великою честю. Проте зараз, коли національну команду очікують надважкі іспити, я, як ветеран, який до того ж не має постійного місця в основі свого клубу, повинен дати дорогу молодим. Це складне, але виважене рішення. Упевнений, тренер знайде декілька варіантів, як компенсувати мою відсутність", - зазначив Ковач, який з 2006 року захищає кольори австрійського "Зальцбурга".

"Ніко ніколи не вважався найкращим футболістом збірної, однак разом з тим він залишався її найважливішою фігурою. Звісно, ця втрата - важкий удар по наших амбіціях, хоча ще не відомо, у якому стані підійшов би до найближчих відбірних ігор півзахисник", - прокоментував ситуацію наставник "картатих" Славен Біліч.

Ніко Ковач провів за збірну Хорватії 83 матчі (два - проти України) і забив 15 голів. Наступний поєдинок у кваліфікації до ЧС-2010 балканська команда зіграє 1 квітня з Андоррою.

ffu.org.ua

Коментарі ()