Головне

"Динамо" перемагає команду Арагонеса і виходить у Кубок УЄФА ВІДЕО

10.12.2008 23:50 938 0
"Динамо" перемагає команду Арагонеса і виходить у Кубок УЄФА ВІДЕО

"Динамо" у матчі з "Фенербахче" вистачило б і нічиєї, щоб забезпечити собі єврокубкову весну. До останнього туру кияни мали пять очок, тоді як турки лише два. І було зрозуміло, що "Фенер" до України приїхав за перемогою, адже тільки так він зміг би продовжити боротьбу у Кубку УЄФА навесні.

І також варто відзначити, що "динамівці" тричі грали з турецькими командами у Києві і жодного разу не програвали. А от на своєму полі у Лізі Чемпіонів "Динамо" не може виграти вже 8 матчів поспіль (остання перемога була над "Ромою" у 2004). Але і турки угостях не перемагають з 2005 року.

Команди перший тайм відбігали не поспішаючи. Боротьба йшла здебільшого у центрі поля. Гості було притискали "біло-синіх" до їхніх воріт, але ненадовго. Вперше коли турки так почали пресингувати на половині поля господарей, все закінчилося голом у їхні ворота. Тому надалі "динамо" намагалося більше уваги приділити саме захисту, адже була перевага.

А гол зробив Артем Мілевський, який перехопив м'яч у центрі поля після неточної передачі гостей і чудовим пасом вивів один на один з голкіпером Єрьоменка. Роман пробив точно і "біло-сині" повели у рахунку.

Взагалі у захисті кияни зіграли добре. Діакате відпрацював без помилок. Михалик дуже впевнено розпочав поєдинок, коли близько десятої хвилини обікрали Несмачного, але Тарас товариша підстрахував. А от під кінець у центрального захисника "Динамо" було дві помилки. Спочатку він впустив Гуїзу і той небезпечно пробивав головою (Богуш м'яч впевнено забрав), за що вислухав від Діакате. А за кілька хвилин до свистка на перерву Михалик дозволив себе обіграти Гекхану у своєму штрафному майданчику. Добре, що удар вийшов неточним.

Щодо інших гравців, то були помилки у Несмачного, Гіоане, Єрьоменка. Щодо останнього, то після свого забитого голу Роман дуже старався. Не все у нього виходило, але головне, що боровся фін до кінця. Помилився одного разу навіть і Станіслав Богуш. Після вищезгаданого епізоду, коли Михалик впустив Гуїзу, голкіпер віддавав передачу низом на партнера. От тільки Алекс цей пас перехопив і в останню мить м'яч у бразильця вибив Діакате у підкаті.

А от кого весь цілий тайм не було видно та чутно, так це Флоріна Черната. Кілька разів він був у центрі боротьби і кожен раз програвав цю боротьбу. Пасів небезпечних, які румун як диспетчер атак повинен був багато робити, так і не дочекалися від нього. У перерві справедливо Черната Сьомін змінив. На Асатіані.

Початок другого тайму запам'ятався, вибачте за слово, жлобством Бангури. У "Динамо" пішла контратака й Ісмаелю віддали м'яч у центр і замість того, щоб віддати пас направо на вільного Гіоане і тим самим загострити ситуацію, нападник ударив вище воріт... А потім так "відзначився" і Мілевський, коли міг віддавати пас на Бангуру, але почав фінтити, водитися і момент втратив. І тут же замість Бангури вийшов Артем Кравець.

Асатіані багато з'являвся в атаці. Особливо згадується епізод, коли на контратаці Мілевський віддавав пас на хід Малхазу, але захисник в останню мить у підкаті вибив мяч на кутовий.

А далі пішла така гра, що будь "Динамо" більш точнішим, рахунок міг би бути розгромним. "Фенербахче" побіг вперед, адже їм потрібно було забивати, як мінімум, два м'ячі. А кияни раз за разом ловило гостей на контратаках. Не вистачало останньої передачі або кількох сантиметрів. Найреальніший момент мав Кравець, якого "ювелірним" пасом віч-на-віч вивів Мілевський. Артем вийшов на голкіпера і вдарив настільки слабенько, що захисник на лінії м'яч дістав.

Туркам не вдалося навіть фінального штурму зробити. "Динамо" добре відзахищалося. Особливо варто відзначити Діакате, який повністю читав гру і не програв жодної дуелі. А от щодо Несмачного, то Андрій часто невиправдано фолив, створюючи небезпечні штрафні удари біля воріт Богуша.

Було ще вилучення у "Фенербахче", але то вже статистика. Через кілька секунд прозвучав фінальний свисток і "динімівці" святкували перемогу. Перша перемога "Динамо" на своєму полі з 2004 року і перепустка у єврокубкову весну, де вперше за історію незалежної України зіграє відразу три команди на стадії 1/16 фіналу. Чекаємо на весну!

Коментарі ()