Головне

"Помаранчево-чорні" перемогли у тумані "зелено-білих"

30.11.2008 17:02 893 0
"Помаранчево-чорні" перемогли у тумані "зелено-білих"

Після феєричної перемоги у Лізі Чемпіонів над швейцарським "Базелем" донецький "Шахтар" у внутрішній першості приймав львівські "Карпати". Протистояння Сходу та Заходу завжди виділялося цікавістю. Тим більше, що у першому колі "Карпати" відібрали очки у чинного чемпіона. Тоді "Шахтар" відігрався лише на 80 хвилині і вивіз зі Львова лише одне очко.

Матч проходив у густому тумані, який опустився на Донецьк. Важко було помітити, що відбувалося на іншому кінці поля. Перший момент у матчі мали гості. Кузнєцову дали пробити, коли той знаходився у штрафному майданчику. Пятов перевів цей небезпечний постріл на кутовий.. "Шахтар" пресингував гостей, але створювати особливо небезпечних моментів їм не вдавалося.

Цікавий момент (і неприємний для "Карпат") стався на 10 хвилині. Всеволод Романенко вибивав м'яч зі своєї штрафної і влучив у Селезньова. Євген заволодів м'ячем, але голкіпер у підкаті вибив. А свисток арбітра зафіксував гру рукою у Селезньова.

У середині тайму обидві команди мали кілька перспективних штрафних ударів. Та Жадсон і Рац пробили повз ворота, а Зеньов, хоча і влучив, пробив точно у Пятова, який з другої спроби м'яч-таки забрав. Під кінець тайму Рац знову зі штрафного пробив біля стійки. Вже більш небезпечніше було.

А насамкінець "Шахтар" створив найнебезпечніший момент у перші 45 хвилин. Срна справа дійшов до штрафної і віддав на ліво у центр на Фернандіньо. Бразилець увійшов у штрафний майданчик і мав шанс пробивати, але вирішив віддати ще лівіше на Вілліана, удар якого полетів метів на десять вище воріт.

З перших хвилин другого тайму "Шахтар" пішов вперед і притиснув гостей до їхніх воріт."Гірники" втрачали шанс за шансом. То Хюбшман не використав чудовий пас, то Селезньов ударив повз ворота, то Романенко врятував свою команду після Удару Брандао.

На 49 хвилині "Шахтар" навіть забив, але арбітри зафіксували положення поза грою у Фернандіньо, хоча на повторі здалося, що офсайду не було.

А на 67 хвилині рахунок було відкрито. Рац зліва подав у штрафний майданчик і Гладкий, який за кілька хвилин до цього вийшов на поле, головою перекинув голкіпера гостей. 1:0 "гірники" повели у рахунку і ще кілька небезпечних атак за інерцією створили. А потім "Шахтар" став, а "Карпати" нічого протиставити господарям не змогли. Гладкий і Брандао свої виходи віч-на-віч не використали. То підводила точність, то добре зіграв Романенко.

"Шахтар" своїми замінами збив темп гри і не дозволив львів'янам зрівняти рахунок. Для "Карпат" цей рік завершено. А на донеччан ще чеває матч Ліги Чемпіонів у Барселоні.

"Шахтар" - "Карпати" 1:0 (0:0)

Гол: 1:0 - Гладкий (67) 

"Шахтар": Пятов, Срна, Єзерський, Іщенко, Рац, Хюбшман, Гай, Фернандіньо, Жадсон (Федецький, 84), Вілліан (Брандао, 46), Селезньов (Гладкий, 65)

"Карпати": Романенко, Пшеничних (Гурулі, 66), Мілошевіч, Петрівський, Федорів, Ткачук, Ощипко, Кузнєцов (Фурта, 83), Худоб'як, Кобін, Зеньов (Кополовець, 46)

Попередження: Ощипко (9), Іщенко (28), Петрівський (34), Федорів (58), Селезньов (63), Ткачук (82)

Коментарі ()