Головне

Платіні: Сьогодні у світі і Європі йде торгівля дітьми

29.11.2008 12:51 323 0
Президент УЄФА Мішель Платіні виступив проти купівлі і продажу футболістів, що не досягли 18-річного віку.

"Сьогодні у світі і Європі йде торгівля дітьми. Я не маю наміру пом'якшувати слова, оскільки ситуація серйозна", - цитує Платіні сайт УЄФА

"Як ще назвати цей феномен, при якому дітей у віці 12-13 років відривають від рідних місць і культури, щоб в майбутньому отримати фінансову вигоду? Саме так зараз відбувається у футболі", - вважає Платіні.

"Те, що клубам не можна робити удома, вони роблять зі своїми сусідами по Європі або ж в Африці і Латинській Америці. Це має катастрофічні наслідки для юнацьких академій, а також для психологічного стану молодих гравців та їх навчання", - наголошує президент вищої футбольної інстанції Європи.  

"Той, хто розуміє, що в середньому лише один з 10 хлопців, які займаються в клубній академії, стане професіоналом, може зрозуміти, яке нестабільне їхнє становище, і як важливо дати їм освіту, яка підготує їх до життя поза футболом.

В зв'язку з цим ми б хотіли мати можливість заборонити трансфери футболістів, що не досягли 18-річного віку, усередині ЄС. Ми просто прагнемо допомогти молодим людям, яким загрожує небезпека", - підсумував Платіні.

Коментарі ()