Головне

"Шахтар" взяв реванш у "Львова"

21.11.2008 20:14 539 0
"Шахтар" взяв реванш у "Львова"

Для донецького "Шахтаря" матч проти ФК "Львів" мав дуже принципове значення. Адже у першому турі у Львові "гірники" досить несподівано поступилися підопічним тоді ще Степана Юрчишина. Так що перед своїми вболівальниками "гірники" прагнули взяти реванш. Тим більше, що після тієї поразки донеччан "ковбасило" і довгий час вони перебували у середині турнірної таблиці. Лише після перемоги над київським "Динамо" "Шахтарю" вдалося піднятися на п'яту сходинку.

У "Шахтаря" на носі вирішальний матч у Лізі Чемпіонів, де вони будуть приймати швейцарський "Базель" і, якщо здобудуть перемогу, то продовжать свої виступи на євроарені наступної весни у Кубку УЄФА. Можливо, тому Луческу не випустив на поле Срну, Морено (їх не було навіть у запасі) та Хюбшмана, замінивши останнього поляком Левандовскі, який на днях забив гол за збірну своєї країни у товариському матчі.

У "Львова" ж відновився герой львівського матчу - голкіпер Мар'ян Марущак. Воротар львів'ян не брав участі в останніх двох матчах своєї команди через хворобу, а саме - грип.

Весь перший тайм "Шахтар" "сидів" на воротах гостей. Але пробити Марущака так і не зміг. Щоправда, на 8 хвилині м'яч-таки перетнув лінію воріт ФК "Львів", от тільки Жадсон забив з положення поза грою. Через кілька хвилин "гірники" знайшли довгим пасом Раца, той прострілював - захисники відбилися.

На 19 хвилині відповів уже "Львів". Ващук кинув у прорив Худзіка, який дійшов до штрафного майданчика, "потанцював" перед захисником на вході до штрафної і пробив. Удар виявився несильним і Пятов м'яч спокійно забрав. "Шахтар" відповів ударом головою Луіса Адріано - вище воріт.

Ближче до завершення першого тайму був шанс у Баранця, який пробивав з меж штрафного майданчика. Удар вийшов несильним і неточним. А от "гірники" відповіли двома небезпечними штрафними. У першому випадку Жадсон пробивати безпосередньо по воротах не став, а хитро віддав наліво, звідти гравець господарей прострілив, захисники м'яч намагалися вибити, але точно на гравців "Шахтаря". Пробити прицільно жоден з них так і не зміг, у підсумку - кутовий. Другий же штрафний Жадсон пробив - м'яч пройшов в сантиметрах над поперечиною.

Початок же другої 45-хвилинки розставив усе по місцях. Уже на 53 хвилині рахунок було відкрито. Єзерський справа навісив у штрафний майданчик, а Гай перестрибнув усіх і переправив м'яч у сітку воріт. А на 60 рахунок було подвоєно. Селезньов накрутив на куту штрафної двох захисників і відпасував на Луіса Адріано, удар у дотик - 2:0.

Після цих двох голів гра притихла. "Шахтар" по інерції трохи поатакував і відійшов на свою половину поля, граючи на контратаках. Головний тренер "Львова" зробив декілька замін і його підопічні пішли вперед.

Нечасто можна побачити, як гранди українського футболу влаштовують навалу на ворота суперника, якщо програють або грають унічию. Тут же "Львів" притиснув до воріт одного з таких грандів. І могли львів'яни скоротити рахунок. На 78 хвилині Котенко залишився сам перед воротами Пятова, удар - Андрій відбиває у бік. Арбітр показує, що у нападника був офсайд. Через дві хвилини Гордієнко пробиває з непоганої позиції - слабенько і м`яч проходить повз стійку.

На 83 хвилині "Львів" ледь не заштовхав м'яч у ворота господарів. Декілька разів у штрафному майданчику "Шахтаря" помилилися гравці обох команд, але до завершального удару справа так і не дійшла. Хтось з гостей носаком направив м'яч біля стійки. Проходить ще дві хвилини і знову у "Львова" небезпечний момент. Удару, щоправда, не було і тут же "Шахтар" розвиває контратаку два в одного. Селезньов намагається перекинути голкіпера, але перекидує і ворота.

Останню реальну нагоду гості мали за три хвилини до кінця зустрічі. Львів'яни пробили штрафний і Пятов, забираючи м'яч, зіграв невпевнено. На добиванні першим виявився нападник гостей, але пробив точно у руки голкіперу.

2:0. "Шахтар" бере реванш за поразку у першому колі і піднімаєтся на четверту сходинку у турнірній таблиці.

"Шахтар" - "Львів" 2:0 (0:0)

Голи: 1:0 - Гай (53), 2:0 - Адріано (60) 

"Шахтар": Пятов, Єзерський (Кравченко, 68), Чигринський, Кучер, Рац, Дуляй, Гай, Жадсон, Вілліан, Брандао (Селезньов, 46), Адріано (Гладкий, 63)

"Львів": Марущак, Романюк, Жданов, Ващук, Кіцута (Ільків, 70), Федорчук (Б. Баранець, 63), Шевелюхін, Котенко, Панас (Гордієнко, 46), Г. Баранець, Худзік

Попередження: Жданов (54)

Коментарі ()