Головне

Ігор Суркіс: "Шахтар" переміг закономірно

18.11.2008 17:10 401 0
Ігор Суркіс: "Шахтар" переміг закономірно

22 листопада президенту київського "Динамо" Ігорю Суркісу виповнюється 50 років. Минулої неділі його команда поступилася донецькому "Шахтарю" у виїзному матчі чемпіонату України.

- Абсолютно спокійно сприйняв програш, - каже Суркіс. - Немає непереможних команд. Матч у Донецьку був рівним та обопільно гострим. Моя команда боролася і червоніти за неї не доводиться. Хоча і мали кадрові пробоїни - Нінковіч, Юссуф, Михалик. Про Корреа з Гусєвим поки що не згадуємо. Ще й Несмачний зламався, і ми змушені були перевести Каддурі на лівий фланг оборони, хоча марокканець останнім часом ефективний на позиції опорного півзахисника. Мені сподобався в Донецьку молодий Ярмоленко. Не забив, але з досвідом це прийде. Взагалі ми не такі фаворити, щоб вигравати в Донецьку у "Шахтаря". І так там більше трьох років не програвали.

- Єдиний гол "Динамо" гравець "Шахтаря" Вілліан забив після передачі Брандау, який був у офсайді. "Динамо" програло через помилку суддів?

- Треба чітко розділити два поняття. Перше: "Шахтар" переміг закономірно. Друге: вирішальний гол був проведений з офсайду. Судді не були упередженими, вони просто помилилися. З іншого боку, арбітри європейського рівня повинні реагувати на такі очевидні офсайди. Нічого, колись арбітри помиляться і на нашу користь. Але хотілося, щоб наші суперники реагували на огріхи суддів, як я. Головний тренер "Шахтаря" оцінив суддівство як нормальне , європейського рівня. А якби все трапилося навпаки, яким би тоді було суддівство?

- Браво, Федерація?

- Правильно ви говорите.

- Чому в останніх матчах невдало діє Бангура?

- Нічого. Це класний форвард. Просто голеве відчуття останнім часом втратив.

- Очкова перевага над "Шахтарем" дозволяє говорити, що "Динамо" - чемпіон?

- Не знаю. Я так скажу: якби перед 16 листопада ми не мали 15 пунктів переваги, "Динамо" зіграло б по-іншому. Але великий тренер Сьомін, враховуючи турнірні реалії, спробував іншу модель гри. Я так розумію, тому, що в Лондоні проти "Арсеналу" нам треба навіть не на нічию грати, а перемагати. А якби ми хотіли зіграти внічию в Донецьку, поставили 1 нападаючого і 5 захисників. І я б ще подивився, чим цей матч закінчився б.

"Усе вирішить домашній матч з "Фенербахче". Фото dynamo.kiev.ua
- Чемпіонат України став для "Динамо" самодостатнім турніром?

- Принаймні і рівень цих змагань росте, і головне - ціна перемоги в ньому. Місце у груповому турнірі Ліги чемпіонів 2008/09. Тому ми серйозно ставимося до внутрішнього чемпіонату. Більше того: зробимо все, щоб пройти далі у Лізі чемпіонів уже нині. Але все розумію, що за рік Сьомін команду не збудує. Ми можемо фінішувати нині у Лізі і першими, і четвертими. Думаю, все вирішить домашній матч з "Фенербахче" 10 грудня. Чи відійшов я від шоку після поєдинку з "Порту"? Якби ні, ви б мені не дзвонили. Лежав би зараз у лікарняній палаті.

- Хто з травмованих гравців "Динамо" зможе вийти на поле у Лондоні?

- Я розмовляв з Юссуфом. Цілком імовірна його поява на "Емірейтс". Ну а Михалик має такі бійцівські якості, що я практично не сумніваюсь - він вийде проти "Арсеналу".

Gazeta.ua

Коментарі ()