Головне

Мірча Луческу: Журналісти спеціально ставлять такі питання нашим гравцям, щоб зачепити тренера

16.11.2008 22:15 347 0
Мірча Луческу: Журналісти спеціально ставлять такі питання нашим гравцям, щоб зачепити тренера
Прес-конференція Луческу після матчу "Шахтаря" з київським "Динамо":

- Дуже важливі три очки ми добули, вони навіть важливіші за те, що ми обіграли "Динамо". Скажу чесно, це, напевно, перша гра у чемпіонаті України за всі роки моєї роботи тут, яку можна порівняти з рівнем Ліги чемпіонів. Упевнений, аби таких ігор було більше у чемпіонаті України, шанси в українських команд пробитися з групи були б серйозніші.

Нам сьогодні допомогли грамотні дії і плюс повна самовіддача з першою до останньої хвилини матчу. Хотів би відзначити, що те ж саме було і з боку "Динамо". Були моменти і у нас, і в "Динамо". Упевнений, що команди віддали всі сили для досягнення позитивного результату.

Хочу відзначити дуже хорошу організацію гри як з одного, так і з іншого боку. Правильно закривали практично всі зони і наші гравці, і київські. Але, маючи перевагу у першому таймі, ми зіграли у другому таймі на контратаках.

"Динамо" у другому таймі атакувало більше і створювало хай не гольові моменти, а напівмоменти, які можна було реалізувати. Думаю, ми заслужили на результат, з яким закінчилася гра. І суддівство, хочу сказати, було на рівні Ліги чемпіонів. Командам давали грати, не було зайвих свистків. При хорошій атмосфері дуже важно завоювати три очки.

Сподіватимемося, що в такому ж режимі команда гратимемо далі, безпосередньо у матчі зі "Львовом" і потім з "Базелем".

- Сьогодні кращим гравцем у складі вашої команди був названий Фернандіньо. Ви згодні з цим?

- Так, згоден. Він перекривав ті зони, що потрібно було перекрити, про це ми домовлялися. Він дуже ефективно грав і під нападником у першому таймі, і коли поміняли Вілліана, надійно зіграв на фланзі. Були певні помилки, як і у всіх гравців, але число виграних м'ячів і ККД у нього сьогодні були високі.

У такій грі складно виділяти когось з гравців. Думаю, сьогодні можна виділити всю команду за те, з яким настоєм вони вийшли на поле. В таких матчах, можливо, не варто виділяти когось одного.

-Як ви сьогодні оціните гру "Шахтаря" у захисті? Так, гол не пропустили, але все-таки.

- Хочеться, щоб зараз залишилося враження від виграшу. Після цього все добре проаналізуємо, ще раз подивимося. Думаю, захисники мали бути спокійнішими - вони всі ж таки гравці національної збірної, і на сьогоднішній день є чемпіонами країни, плюс вони володіють вже достатнім досвідом.

Так, можна також виділити атакуючих гравців "Динамо", які пресингували наш захист, але все одно, вони повинні були упевнено з цієї оборони виходити. Деколи дивишся і здається, що є певна боязнь, але, мабуть, це коли немає результату. Сьогодні можна відзначити і Андрія П'ятова, його упевнену гру у воротах. Андрій з тих воротарів, які під тиском діє набагато краще, ніж тоді, коли отримує один удар у площину воріт.

- З чим пов'язана заміна Морено?

- Насамперед з тим, що він отримав сильний удар і йому запаморочилось.

- Наскільки вас змусила понервувати гра Селезньова?

- У мене з ним буде особиста розмова. Дуже велику полеміку не хочу створювати. Я намагаюся бути щирим, аналізуючи дії того або іншого гравця. Але інтерпретується це по-іншому. Дуже багато інтерв'ю було на цьому тижні, спеціально ставилися такі питання нашим гравцям, щоб зачепити тренера і створювати хворобливу атмосферу.

За матеріалами прес-служби "Шахтаря"

Коментарі ()