Головне

"Динамо" без надзусиль проходить до півфіналу

12.11.2008 18:53 694 0
"Динамо" без надзусиль проходить до півфіналу

"Динамо" до сьогодні лише одного разу зустрічалося з алчевською "Сталлю" у розіграшах Кубка України. У сезоні 2002/2003 доля звела ці команди у Києві на стадії 1/8 фіналу. Матч закінчився переконливою перемогою господарей з рахунком 2:0 (відзначилися Максим Шацьких і Діого Рінкон).

Тепер же команди зустрілися у чвертьфіналі. Головний тренер вирішив собі зробити відпочинок:) і в Алчевськ не поїхав, тому "Динамо" грало під керівництвом Олега Лужного. Та і склад гостей був відверто другим, якщо не третім. Дали пограти молоді: Морозюку, Ярмоленку, Допілці, Сахневичу.

Але і цей "другий" склад зміг здобути позитивний для киян результат. Відверто кажучи, на полі грали у футбол тільки "біло-сині". У "Сталі" звичайно були непогані відрізки, коли вони мали шанс пробити Луценка, але це їм не вдалося. "Динамівці" самі допомогли господарям, зокрема Тарас.

Перший удар "динамівці" завдали на четвертій хвилині матчу - Чернат пробив вище воріт. Через дві хвилини Корреа небезпечно навішував справа, і знову пробивав Флорін - знову вище. На десятій хвилині хороший удар вдався Карлосу з-за меж штрафної, голкіпер м'яч відбив, а Зозуля, який хотів добити, перебував у положенні поза грою.

Відкрили рахунок кияни на 13 хвилині. Черната збили в 18 метрах від воріт. Корреа показав, що буде бити цей штрафний, але відкотив п'ятою під постріл Флоріну - м'яч влетів у нижній кут, який захищала стінка. 0:1.

Згодом небезпечно справа навісив Морозюк, Корреа головою пробив вище. А потім шанс забивати мав Ярмоленко, але він з кількох метрів не влучив по пустим воротам. У цій же атаці за секунду до цього Морозюк пробив у поперечину після навісу Черната. Господарі відповіли розіграшем штрафного, після якого Валєєв влучив у захисника. І ще кількома кутовими.

І відразу ж після цих кутових отримали другий гол у свої ворота. Чернат наважився на дальній удар і поцілив точно у кут. 0:2 і дубль Флоріна. А ще через майже десять хвилин рахунок став 3:0. Ярмоленка вивели по зоні правого інсайду на Бабака і нападник не промахнувся. На тому і пішли на перерву.

Друга 45-хвилинка розпочалася виходом віч-на-віч Ярмоленка на ворота "Сталі", але переграти голкіпера нападник не зміг. А вивів Ярмоленка Чернат своїм пасом п'ятою. А після кутового у киян відбулася заміна. На поле вийшов Гусєв! Нарешті й Олег з'явився на офіційному рівні. Замінив він Корреа.

"Динамівці" весь другий тайм намагалися зіграти на публіку. П'ятками віддавали паси і таке інше. Особливо добре на цю "публіку" зіграв Луценко. Сабліч віддав пас назад на свого голкіпера, а Тарас примудрився не влучити по м'ячу, який тихенько, не поспішаючи, закотився у ворота гостей... Ось так неочікувано рахунок став 1:3.

Неприємний епізод трапився на 63 хвилині, коли Назаренко пішов у грубий підкат проти Романчука і травмував захисника "біло-синіх"... Романчука винесли на ношах, а Назаренко пішов відпочивати до роздягальні - арбітр показав йому червону картку.

Після цього команди просто догравали матч. Можна пригадати тільки два небезпечних удари. У "Сталі" зі штрафного непогано вдарив Міщенко - Луценко відбив на кутовий. У "Динамо" - Ярмоленко здалеку перевірив пильність Бабака.

А вже на 92 хвилині, коли на поле опустився туман, Зозуля точно навісив на Ярмоленка, який зробив у матчі дубль. 1:4. Досить легка перемога "Динамо". От тільки не радує травма Романчука та гра Луценка...

"Сталь" - "Динамо" 1:4 (0:3)

Голи: 0:1 - Чернат (13), 0:2 - Чернат (27), 0:3 - Ярмоленко (36), 1:3 - Луценко (64 аг), 1:4 - Ярмоленко (90+2)

Вилучення: Назаренко (63)

"Сталь": Бабак, Пасічниченко (Шевченко, 82), Назаренко, Лоц, Назарук, Гавриш, Піднебенний (Кірьяк, 73) Валєєв, Муховіков, Міщенко, Акименко (Смалько, 64)

"Динамо": Луценко, Романчук (Хачеріді, 66), Допілка, Сабліч, Сахневич, Корреа (Гусєв, 52), Морозюк (Теміле, 88), Єрьоменко, Чернат, Зозуля, Ярмоленко

Попередження: Теміле (90+1)

Коментарі ()