Головне

Луческу: "Найважливіше - пройшли далі"

12.11.2008 08:28 335 0
Луческу: "Найважливіше - пройшли далі"

Мірча Луческу на післяматчевій прес-конференції після кубкової гри "Олександрія" - "Шахтар" сказав, що найважливіше - "Шахтар" пройшов далі у Кубку.

- Важливо те, що "Шахтар" пройшов далі в розіграші Кубка України. Хоча команда господарів і заслуговувала на більше, ніж вона мала наприкінці зустрічі. Думаю, що якби "Олександрія" мала більше досвіду, вона б наші помилки, напевно, використовувала і пройшла далі. Ми мали територіальну перевагу, але в наших оборонних діях були проблеми, і суперник отримував шанси забити. У кубкових зустрічах немає команд вищої і першої ліги, тут деколи не досить майстерності, необхідно ще грати душею і серцем. "Олександрія" сьогодні показала, що у неї в цьому сенсі все гаразд. Думаю, на що наші суперники заслуговували, щоб була ще і друга гра в Донецьку…. У нас залишилися ще 4 дні для підготовки до зустрічі з "Динамо" (Київ). Зрозуміло, у ній братимуть участь футболісти, які сьогодні не грали, яким ми дали відпочити. Сподіватимемося, що проведемо матч краще, ніж сьогодні.

- Вас насторожує, коли досвідчені гравці оборони допускають серйозні помилки?

- Мені теж складно зрозуміти, як виконавці такого рівня і з таким досвідом можуть деколи діяти так невдало. Впевнений, що в матчі з київським "Динамо" це будуть абсолютно інші гравці, вони будуть більш зібраними і концентрованими, ніж сьогодні. І виправдають ті надії, які ми покладаємо на гравців національної збірної. Ви вірно помітили, футболісти такого рівня, звичайно, не повинні допускати подібні помилки.

- З трибуни не всім було видно - за що суддя призначив пенальті?

- Мені складно сказати; щоб давати оцінку, необхідно поглянути запис. Але як говорять футболісти, там була гра рукою футболіста "Олександрії" у своєму штрафному майданчику. Ви бачили, ніхто з гравців не виражав протест, напевно, то було справедливе рішення арбітра. Був ще спірний момент, коли Селезньова смикнули в штрафній … пізніше аналізуватимемо. Я хотів би ще раз відзначити команду суперників і її грамотні дії. Думаю, що сьогоднішня гра перевершує рівень першої ліги, де виступає "Олександрія". Ця зустріч яскраво показала, що в кубкових іграх всі рівні, тут не може бути розслаблення.

- З якої причини сьогодні не грав уродженець Кіровоградської області Андрій Пятов?

- Я не знав, що він звідси родом… Просто в кубкових зустрічах у нас виступає Худжамов. А сьогодні його після травми замінив Шуст. Всі останні гравці, які провели дуже багато матчів, отримали паузу для відпочинку. Сьогодні не грав не лише Пятов, але і Фернандіньо, і Хюбшман, Рац, Кучер…

- Ви вивчали матчі "Олександрії"?

- Ми переглядали кубкову зустріч з "Дніпром", тому знали, що нас чекає складна гра з сильним суперником. Футболістів ми попереджували, що треба уникнути гола в наші ворота. Бо після нього команда суперників буде дуже агресивно підтримуватися публікою… Так і вийшло, перша ж помилка коштувала нам проблем. І господарі на ентузіазмі дуже добре діяли до останніх секунд.

shakhtar.com

Коментарі ()