Головне

Російські фанати київського "Арсеналу" відкидають звинувачення у провокації

10.11.2008 16:49 782 0
Російські фанати київського "Арсеналу" відкидають звинувачення у провокації
Звинувачення у провокації до Євро-2012, які висувають фанатам столичного "Арсеналу", - це не правда.  Про це у коментарі ЗІК заявив представник столичної фен-групи, який був затриманий напередодні матчу "Карпати" - "Арсенал".

"Сутички між футбольними фенами відбуваються досить часто, це звична річ. При цьому ніхто зброї не використовує. Але це вже не перший випадок, коли фенів затримують і звинувачують у підготовці провокацій до "Євро", - додав вболівальник "Арсеналу", який попросив не називати його імені.

Затриманий розповів, що рік тому у день футбольного матчу "Карпати" - "Арсенал" біля Львівського національного університету сталася сутичка між вболівальниками. Тоді, за його версією, стосунки між собою з'ясовували 65 киян і 120 львівських фенів.

Вболівальник повідомив, що 8 листопада за 20 км від Львова автобус, у якому їхало близько 70 футбольних фенів ФК "Арсенал" (з них 21 громадянин Росії) затримали міліціонери.

"Це була добре спланована акція, і це було помітно, що нас чекали. До Львова наш автобус "Неоплан" супроводжувало 2 машини працівників ДАІ, потім у місті до кортежу долучилися бійці "Беркуту". Далі нас доправили до міського управління міліції, де тримали весь день", - зазначив уболівальник "Арсеналу".

За його словами, міліція провела обшук фенів з порушенням встановленої законом процедури.

"Згідно з ч. 5 ст. 264 Кодексу України про Адміністративні правопорушення, огляд ручної кладі й багажу має здійснюватись у присутності особи, у власності (володінні) якої вони є. Цього дотримано не було. Та й щодо кількості начебто вилученої у нас зброї правоохоронці явно перебільшили: був тільки один кастет та кілька травматичних систем „Удар", яких навіть не можна прирівняти до пневматичних пістолетів", - додав вболівальник столичного "Арсеналу".

За словами вболівальника, фенів "Арсеналу" протримали у відділку до вечора, а близько 21.00 під конвоєм вони вирушили до Києва.

"Перед від'їздом нас попередили, що відкрито кримінальну справу за фактом незаконного зберігання зброї, що, по-суті, є абсурдним звинуваченням, так як травматичні пістолети не є вогнепальною зброєю і дозволу на їх володіння не потрібно".

За його інформацією, начальник ЛМУ ГУ МВС України у Львівській області Ігор Цікало звернувся до Посольства Росії з проханням оголосити  21 затриманого громадянина Росії персонами non grata в Україні.

Нагадаємо, головний тренер ФК "Арсенал" вже встиг охрестити фанатів своєї команди "бейсболістами".

Коментарі ()