Головне

Мірча Луческу: Гладкий втратив дуже багато м'ячів

09.11.2008 09:56 488 0
Мірча Луческу: Гладкий втратив дуже багато м'ячів

Головний тренер "Шахтаря" Мірча Луческу після виграного у сімферопольської "Таврії" матчу чемпіонату України  розповів про враження від гри. 

- Ми готувалися і знали, що сьогодні на нас чекає важка гра. "Таврія" - команда, футболісти якої б'ються до останньої краплі крові, з першою до фінальної хвилини. Вийшло так, як ми і думали. Вони будували свою гру довгими передачами в лінію атаки, там був "підбір", тобто билися дуже достойно. Але нас вони не застали зненацька, бо ми до цього були готові. Був у них момент в першому таймі, коли вони могли забити, і тоді, можливо, все б змінилося. А наприкінці першого тайму, думаю, ми дуже добре зіграли, створили багато гольових моментів. Могли забити і Гладкий, і Морено - обидва наших нападники. Потім чомусь прийняли гру "Таврії".

Другий тайм був приблизно такого ж плану. Коли забили другий гол - заспокоїлися і контролювали гру до останніх секунд. Думаю, ці три очки ми завоювали по праву, це для нас дуже важливо.

- Як ви вважаєте, чи гідне місце "Таврія" займає в турнірній таблиці?

- Ні. Ми аналізували матч, який "Таврія" зіграла у Львові. Це була дуже добре організована і потужна команда. Якщо глибше відповісти на ваше питання, то ми зараз теж не заслуговуємо бути на тому місці, на якому перебуваємо.

- Ви дуже рідко робите заміни після першого тайму. Сьогодні ви замінили Гладкого - з чим це пов'язано?

- Не завжди, але своєю грою він заслужив на те, щоб його змінили. Він втратив сьогодні дуже багато м'ячів, причому досить легко втратив. Селезньов виглядав краще, але і він надмірно користувався індивідуальними якостями.

- Містер Луческу, чи просили ви перенести матчі чемпіонату через щільний графік?

- Ні. З цим планом ігор, що у нас сьогодні є, проблеми були із самого початку. Я вже казав, що чемпіонат ми починали двома виїзними іграми у Львові: двічі вилітали на ігри з "Карпатами" і зі "Львовом". Такого ніколи не було в моїй кар'єрі, щоб так обходилися із чемпіоном країни. Тому не хотілося б більше цього торкатися.

- Чи буде склад "Шахтаря" на кубковий матч проти "Олександрії" відрізнятися від сьогоднішнього?

- Буде. Беручи до уваги те, що наступна гра в чемпіонаті у нас з "Динамо", потім ще у нас буде "Базель", тому, звичайно, у кубковій зустрічі гратимуть ті гравці, які не мають ігрової практики, менше задіяні в чемпіонаті.

Коментарі ()