Головне

"Шахтар" повертається з Криму з перемогою

08.11.2008 19:00 559 0
"Шахтар" повертається з Криму з перемогою
Минулого сезону кримчанам вдалося переграти діючого чемпіона України на рідному стадіоні з рахунком 3:2. Гра була для "Шахтаря" не найвдалішою і закінчилася скандалом з вилученням Фернандіньо.

У цьому сезоні, обидві команди грають досить нестабільно. Донеччани ніяк не можуть знайти свою гру й знаходяться не в кращій формі останнім часом. Не можуть вони похвалитися вдалим виступом і в національному чемпіонаті і на міжнародній арені.

Результати "Таврії" теж не вражаючі. Після невдачі в Кубку Інтертото вони ніяк не можуть отямитися, чергуючи результативні ігри з невдалими. Тому "гірники" навіть не в самій своїй кращій формі зобов'язані були перегравати сімферопольську команду.   

Гірники відразу ж захопили ініціативу з перших хвилин і Гладкий вже на самому початку матчу міг вивести "Шахтар" вперед, але Дикань впорався з його ударом з гострого кута.

Підтримав початок Гладкого і Жадсон. Після помилки захисників господарів бразилець сильно пробив по воротам метрів з 27-ми, але голкіпер сімферопільців знову був на місці.

Небезпечні атаки гірників дали результат вже на 20-й хвилині. Фернандіньо змістився праворуч на лівому фланзі атаки донетчан і як справжній більярдист поклав м'яча у дальній від воротаря кут.

Відразу ж після забитого м'яча "Таврія" могла відігратися. Левандовскі не дограв до кінця епізод з Ідахором, а нігерієць після подачі від самого кутового прапорця пробив у стійку.

Кримчани не збиралися відсиджуватися в обороні й влаштували невеликий штурм воріт Пятова.

На 28-й хвилині донецький голкіпер не без проблем відбив удар Галюзи з-за меж карного майданчику. Вже через хвилину Жадсон небезпечно зіграв поблизу свого карного майданчику і арбітр призначив штрафний на користь кримчан, але вони так і не скористалися з можливості, невдало розігравши стандарт.

Вже через кілька хвилин Морено міг забивати після ефектної комбінації. Після прострілу з лівого флангу Жадсон пропустив м'яча на Морено, але "сфера" після удару донецького форварда розминулася із штангою в декількох сантиметрах. "Таврія" же відповіла дальнім пострілом Желько Любєновіча.

Друга половина першого тайму проходила в рівній боротьбі. Кримчани додали у швидкості й притиснули "Шахтар" до його воріт. Ставка на швидкі фланги, півзахисників Голайдо і Галюзу, почали давати результати. За п'ять хвилин до кінця одна з таких флангових атак завершилася потужним ударом Ковпака, але блискуче зіграв голкіпер гостей.

Вже в завершенні тайму при виконанні кутового удару кримчанами, гірники втратили в своєму штрафному майданчику Хайдучека, але той усього лише махнув повз м'яча, хоча позиція була досить комфортна.

На другий тайм гості вийшли не дорахувавшись у складі Гладкого, його замінив Селезньов. У цілому донецький форвард в першому таймі за винятком небезпечного моменту на самому початку так себе нічим і не проявив, тому його заміна була цілком логічною.

Другий тайм почався із спроби Фернандіньо повторити свій шедевр. Ситуація була такою ж, тільки цього разу бразильський півзахисник вже підкручував м'яча, але м'яч трішки розминувся із стійкою.

Господарі прокинулися тільки на 58-й хвилині. В небезпечній контратаці по правому фланзі Артеменко вирізував м'яча на Гоменюка. Але нападник кримчан дуже довго приймав рішення, що ж йому робити з м'ячем і втратив момент для удару. Через декілька хвилин у Гоменюка з'явилася  ще одна можливість для того, щоб відзначитися. Ковпак дуже легко в середині поля обіграв двох опонентів і зробив передачу на форварда. Але Гоменюк втратив і цю нагоду.

Шахтарі відповіли небезпечним акробатичним етюдом Селезньова. Після розіграшу штрафного він вдало склався і пробив через себе, але м'яч "зрадницьки" пройшов над поперечиною. Але вже через мить форвард гірників таки подвоїв перевагу своєї команди, реалізувавши вихід сам на сам.

Після цього стало зрозуміло, що гра з "Таврією" обійдеться без сюрпризів для донетчан. Дуже вдало ввійшов у гру Селезньов, а також не давав розслабитися підлеглим Мірча Луческу, який активно щось кричав і жестикулював на бровці.  

Наприкінці гри шахтарі могли забивати і третій м'яч. Перед воротами господарів без опіки залишився Луїс Адріано, але неточну передачу на нього віддав Фернандіньо. Пізніше вже Селезньов пробивав небезпечно головою після кутового, але виручив Дикань.

Останні хвилини як не пародоксально, пройшли на половині поля "Таврії". Кримчани не намагалися активно атакувати, тому "Шахтар" легко довів матч до перемоги.      

"Таврія" - "Шахтар" 0:2 (0:1)

Голи: 0:1 - Фернандіньо (20), 0:2 - Селезньов (71)

"Таврія": Дикань, Хайдучек, Йокшас, Шмаков (Карамушка, 68), Марковіч, Любєнович (Гігіадзе, 75), Голайдо, Галюза (Артеменко,52), Ковпак, Ідахор, Гоменюк

"Шахтар": Пятов, Срна, Чигринський, Кучер, Рац, Хюбшман, Левандовскі, Фернандіньо, Жадсон (Вілліан, 63), Морено (Луїс Адріано, 78), Гладкий (Селезньов, 46)

Коментарі ()