Головне

Насрі й "Арсенал" перемогли "Манчестер". ВІДЕО

08.11.2008 16:44 546 0
Насрі й "Арсенал" перемогли "Манчестер". ВІДЕО

У центральному матчі 12 туру чемпіонату Англії у Лондоні зійшлися гранди англійського і європейського футболу. У гості до "Арсеналу" приїхав чинний чемпіон Англії - "Манчестер Юнайтед". Манкуніанці випереджали до цього туру лондонців на одне очко і посідали третє місце. Але у гостей ще матч у запасі (з "Фулхемом").

"Арсенал" перед матчем втратив кілька провідних гравців. Травмувалися Адебайор і Ебуе. Під питанням була участь у матчі Волкотта та Галласа, але ці двоє-таки вийшли. Не міг зіграти і Робін ван Персі, який відбував одноматчеву дискваліфікацію за червону картку у минулому турі.

Команди розпочали матч без розвідки. "Манчестер" притиснув господарів до їхніх воріт і вже на третій хвилині міг відкривати рахунок. Алмунія взяв м'яч у руки після пасу партнера й арбітр назначив вільних удар у десятьох метрах від лінії воріт. Постріл Андерсона прийняла на себе стінка, а повторний удар Карріка виявився трохи неточним.

Через п'ять хвилин "МЮ" зловив господарів на контратаці. Руні отримав пас справа і пробив з-за меж штрафної, голкіпер

 Автор дублю Самір Насрі  Фото АР

удар відбив, але точно на Бербатов, який і переправив м'яч у сітку. От тільки болгарин перебував у положенні поза грою, що й зафіксував арбітр. Тут же гості здобули штрафний по центру воріт "Арсенала" - Роналду пробив повз стійку.

"Арсенал" відповів двома небезпечними навісами Насрі. Перший завершував Бендтнер ударом головою - вище воріт. До другого навісу ніхто дотягнутися не зміг, а бути б голу, якби хтось підставив ногу. А "Манчестер" продовжував бити повз ворота. Руні залишили у центрі штрафного майданчика і йому віддав пас Роналду, удар - вище.

А от у наступній атаці "Арсенал" вийшов вперед. Після кутового справа захисники гостей вибили м‘яч за межі штрафної, але першим на підборі виявився Насрі, і відразу пробив. М'яч влучив у капітана "МЮ" Невілла і рикошетом влетів у ворота повз ван дер Сара, який не зміг зреагувати.

Гойдалки продовжилися, але ближче до кінця тайму команди почали багато фолити, і у підсумку отримали три жовті картки на двох. Запам'талися удари Фабрегаса і Волкотта - обидва повз ворота, а ще, як Кліші ледь не зрізав м'яч у свої ворота після подачі Роналду зі штрафного.

Ледь розпочався другий тайм, як рахунок став 2:0. Дубль зробив Насрі, якого вивів майже віч-на-віч Фабрегас. Та і сама атака вдалася дуже красивою, "каноніри" запаморочили голови гостях своїми передачами у центрі поля і манкуніанці втратили концентрацію на секунду, чтого і вистачило для точного удару.

"Арсенал" відійшов у захист, але відразу ж захисники випустили Роналду і португалець мав забивати. Парк зліва м'яко і точно навісив на Кріштіано, який сам стояв біля дальньої стійки, і той у дотик пробив метрів з чотирьох. Пробив повз голкіпера, але і повз ворота. Момент був стовідсотковим! Захист "Арсенала" відверто провалився.

І знову пішла груба гра і картки. "Арсенал" діяв на контратаках, а "Манчестер" намагався пройти захисні редути господарів. Здебільшого доходило до дальні ударів, які летіли, як і в першому таймі, куди завгодно, тільки не у ворота. У середині тайму Руні зміг влучити після подачі зліва у ствір воріт "канонірів", але пробив у руки Алмунії. Іспанця, до речі, травмували під кінець зустрічі (постарався Каррік).

Заміни Фергюсона допомогли "МЮ" відігратися, але не більше. На 89 хвилині Парк навісив зліва, Роналду боровся за м'яч, але захисник виграв цю дуель. А на підборі першим виявився Рафаел і пробив точно у дальній кут воріт Фабіанскі. У гостей ще було достатньо, щоб вирвати нічию, адже арбітр компенсував аж шість хвилин, але "Арсенал" вистояв. Тим більше Бендтнер мав забивати третій гол, коли виходив один проти одного захисника "манкуніанців", але перетримав м'яч і пробив неточно.

"Арсенал" мінімально переміг "МЮ" і вийшов на третє місце у турнірній таблиці англійської Прем'єр-ліги.

"Арсенал" - "Манчестер Юнайтед" 2:1 (1:0)

Голи: 1:0 - Насрі (22), 2:0 - Насрі (48), 2:1 - Рафаел (89)

"Арсенал": Алмунія (Фабіанскі, 78), Галлас, Санья, Сільвестр, Кліші, Волкотт (Сонг, 78), Сеск, Денілсон, Насрі, Діабі (Туре, 86), Бендтнер

"МЮ": ван дер Сар, Невілл (Рафаел, 63), Фердінанд, Відіч, Ера, Роналду, Андерсон (Гіггз, 72), Каррік, Парк, Руні (Тевес, 77), Бербатов

Попередження: Галлас (27), Евра (38), Санья (40), Кліші (51), Каррік (67)

Коментарі ()