Головне

Маркевич: Я сподівався на те, що сьогодні ми виграємо

07.11.2008 08:39 330 0
Післяматчева прес-конференція головного тренера "Металіста" Мирона Маркевича:

- Я розумію: усі чекали тільки перемоги. Але ми грали проти гарної команди, тим більше, в останньому турі вони програли 1:5, тому, звичайно, сьогодні виставили редути проти нас. Нам не вдалося зламати ці редути. У принципі, гра була досить активною, але це - єврокубки, і тут не пробачають таких помилок. Нам було важко пройти таку оборону, ми могли забити в другому таймі, але я думаю, що рахунок - по грі.

- Яку позицію повинний був займати Жажа, і де він реально грав?

- Я думав, він зіграє сильніше. Він грав другого форварда, але, на жаль, його вистачило лише на один тайм. Я попереджав, що для мене це - головний біль, ці цифри, що бігають у пресі. Не в докір вам, але скажу, що преса дуже любить нас звеличувати. Футболіст ще два рази по м'ячу не вдарив, а вже 20-30 мільйонів. Ясно, що пацану 23 роки, у нього в голові усе перевернулося, і він думає, що вже - усе.

- На п'ятірку ціна упала сьогодні?

- Я думаю, що навіть більше. І чим скоріше вона впаде, тим легше нам буде працювати. Але, на жаль, зараз у нас така ситуація... Стільки уже футболістів гарних пропало з цієї причини! Відразу висувалися в лідери світового футболу, а потім виходило так, що нічого не виходило.

- Чи правильно я розумію, що "Металісту" не приходилося раніше грати з обороною такого класу, де тримав марку Шимуніч і це стало корисним уроком для команди? Чи стала сюрпризом гра "Герти" у три захисники?

- Так, ми готувалися до трохи іншої гри. Але команда грала чітко на нічию і ловила свої моменти в контратаках, і це відчувалося. Усе-таки, я вважаю, Воронін-Пантеліч - один із кращих тандемів Бундесліги і, напевно, суперник побудував гру правильно, тому що після 1:5 ніяк не можна було тут програвати.

- Чи виконала команда тактичну установку на гру, і чи були думки по ходу гри щось змінити?

- А що тут поміняєш? Суперник чітко грав в обороні, не висувався, дуже рідко переходив в атаку. Команда грала на нічию з розрахунком на контратаки. Так, у них були напівмоменти... Змінювати тактику? Щоб змінювати тактику, потрібно мати виконавців. Рівноцінних діючим, котрі зможуть вийти на заміну і поміняти тактику. Поки що ми в пошуку і, я думаю, можливо, когось знайдемо.

- Ваш колега, тренер гостей, сказав, що розцінює сьогоднішній результат як позитивний. Ви розділяєте його думку?

- Ні, для нас це не позитив, я сподівався на те, що сьогодні ми виграємо.

- Сьогодні ми бачили на грі Олексія Михайличенка. Він спілкувався з вами, чи були якісь коментарі?

- Ні, ми не спілкувалися.

- Як ви вважаєте, сьогодні "Металіст" здобув очко або втратив два?

- Треба подивитися всі дані по грі, проаналізувати них. Мені здається, що в нас була перевага. Ми її не реалізували... Можливо, тому, що погано зіграли наші форварди. У середині поля мали перевагу, і по такій грі необхідно, щоб хтось поставив крапку. На жаль, такої людини не знайшлося.

ФК Металіст

Коментарі ()