Головне

Маркевич: Вдома нас атакують мало, а тут в атаці Воронін – Пантеліч...

05.11.2008 17:45 293 0
На прес-конференцію перед матчем Кубка УЄФА "Металіст" - "Герта", тренер харків'ян Мирон Маркевич прийшов з капітаном команди, голкіпером Олександром Горяіновим.

- "Герта" - гарна команда, один з лідерів Бундесліги. Мені вдалося подивитися них у справі, щоправда, у домашній грі. Команда перемогла з рахунком 3:0- гарна атака, досвідчена оборона. Добротна команда Бундесліги і нам буде цікаво зіграти з нею. Завтра гра покаже, який буде результат, але для нас головне - показати гарну гру.

- Якось відрізнялася підготовка від тієї, котра буває до матчів чемпіонату?

- Ні, абсолютно. Ми готуємося в звичайному режимі, але, звичайно, наголошуємо на стандартах, адже "Герта" добре виконує стандарти і нам необхідно підготувати наших захисників, щоб вони почували себе впевненіше. Будемо говорити так, вдома нас атакують мало, а тут в атаці Воронін - Пантеліч. Я вважаю, що це одна з кращих атакуючих пар, Бундесліги, тому навантаження буде трохи іншим. В основному ж, робимо те, що і завжди.

- Перша гра без вашого помічника, Сергія Ковальця, як це позначиться?

- Ви розумієте, Сергія вже місяць немає в команді, а мене усі запитують. Ми продовжуємо працювати. У Сергія своя робота, у нас - своя. Це футбольне життя. Ми взяли поповнення з дубля - Юрій Ушмаєв працює з головною командою, так що, усе нормально. Головне - як зіграє команда, а хто сидить на лавці - це не важливо. Вся увага повинна бути на полі.

- Питання капітану. Олександр, як обстановка в команді, чи немає мандража?

- Думаю, ні, готуємося звичайно. Нічого надприродного, після гри з "Бешикташем" ми переконалися, що ми можемо грати з такими командами, так що, усе нормально.

- Оцініть стан команди перед матчем у фізичному плані і моральному.

- Не можу сказати зараз - гра покаже. Але, на мій погляд, стан добрий. Нам протистоїть сильна команда (не дивіться на результат матчу з "Вердером") - так що, подивимося, як ми зіграємо. Головне для нас - вийти без мандража і зіграти свою гру.

- Функціональна готовність...

- Так, це серйозне питання. От ви бачили, як грає "Вердер". Удома, з "Гертой", команда літала, а вчора програла вдома крупно грекам і виглядала тяжко. Але в нас було більше часу на підготовку, а що буде далі - подивимося. Поки що ми думаємо тільки про "Герту".

- "Металіст" уперше грає в груповому турнірі. Буде якась особлива стратегія для домашніх, гостьових матчів?

- Стратегія одна. Я вже сказав, головне - показати гру, не допустити грубих помилок в обороні і півзахисті. Тут інший рівень футболу, я не хочу скривдити наші команди, але команди Бундесліга класом вище більшості наших команд. Навіть після гри з "Чорноморцем" ми вирішили усе - на жаль, високий брак був, хоча команда рухалася непогано. Але були і помилки, що ми не маємо права повторювати тут

Металіст

Коментарі ()