Головне

Луческу: "Все вирішила одна помилка"

05.11.2008 08:18 301 0

Мірча Лучеську, у супроводі свого асистента Олександра Спірідона, прибув в прес-центр стадіону і насамперед дав коментар з приводу тільки що зіграної зустрічі.

- Моя думка - сьогодні була рівна гра. Все вирішувала чиясь помилка, чи то з однієї, чи з іншої сторони. Вийшло те ж саме, що і в Донецьку: "Спортінг" використав нашу помилку.

Я чекав більшого від нашої команди, особливо в атакуючих діях. Не знайшли кращих варіантів, чим простріли з флангів, хоча вони були. У результаті, було досить зробити одну помилку в центральній зоні оборони, і її відразу ж використовували наші противники.

Хочу сказати, що "Спортінг" - команда більш досвідчена. Ми, мабуть, повинні вчитися, особливо в Дерлея і Лієдсона, які повністю віддавалися, як в першій, так і в другій грі. Що стосується організації гри, то ми не дали супернику нічого створити в першому таймі. У другій половині зустрічі ми, звичайно, почали ризикувати, трохи розкрилися і у суперника з'явилися моменти.

- А чому "Шахтар" не зміг використати помилки "Спортінга"?

- Напевно, наші нападники менш агресивні і досвідчені, вони не змогли чинити такий тиск на оборону суперника, як це вдалося форвардам "Спортінга". Потрібно було бути набагато сміливіше в єдиноборстві, йти в обігравання, а це робив, на жаль, лише Вілліан.

- Що далі буде з "Шахтарем", які цілі і завдання на майбутнє?

- Зараз залишається лише обігрувати вдома "Базель" і боротися за путівку в Кубок УЄФА. Сподіваємося, що ми не почнемо допускати помилки в обороні. Гравці такого рівня, як Діма Чигринський, не мають права давати так легко себе обіграти.

- Луісу Адріано недавно зробили операцію по видаленню апендициту, невже він зараз краще, ніж Гладкий чи Селезньов?

- І Гладкий, і Селезньов продемонстрували в Лізі Чемпіонів, що вони, на жаль, не помічники. Ми їх ставили практично у всіх іграх і прийшли до такого виводу. Що стосується Адріано, то він добре показав себе в матчах і з "Базелем", і з "Барселоною". Яке його функціональний стан після операції? Він тренувався в загальній групі цілий тиждень і виглядав переконливо. Медичний персонал, перевіривши його, дозволив готуватися до матчу. Було вирішено, що він готовий до цієї зустрічі. Плюс до всього, Адріано більш швидкісний гравець, ніж ті нападники, яких ви назвали.

Врахуйте ще, що Селезньов, якщо ви помітили, вчора покинув тренування до його завершення. Він не був включений навіть в число 18, бо не готувався до сьогоднішньої гри. У першій зустрічі зі "Спортінгом", коли забивався гол, передача йшла на Гладкого, в простій ситуації він м'яч втратив, пішла контратака, довелося Кучеру фолить, після штрафного нам і забили гол. Потрібна агресивність і характер. Потрібні бійці, які уміють твердо стояти на ногах.

- Чи бачите ви перспективи Селезньова і Гладкого в "Шахтарі"?

- Вони молоді футболісти, в кожній грі і тренуванні вони повинні показувати, що готові виступати на високому рівні. Я даю їм можливість, в чемпіонаті в більшості ігор бере участь хтось з українських нападників. Вони повинні себе показувати.

shakhtar.com

Коментарі ()