Головне

Луческу: "Деякі гравці задовольняються тим, що вони потрапили до "Шахтаря"

27.10.2008 08:22 291 0

Післяматчеве спілкування з журналістами, присутніми в прес-центрі сумського стадіону "Ювілейний", почалося з виступу Мірчи Луческу.

- Після такої гри складно що-небудь коментувати. Одна команда грала, створювала моменти, але не забивала. Друга - дуже добре оборонялася. У плані бажання перемогти, самовіддачі, немає жодних претензій до своїх гравців. Але коли у тебе є з десяток гольових моментів, і не потрапляти у ствір воріт з трьох, п'яти, восьми метрів - складно виграти.

Звичайно, команда суперників, виступаючи проти нас, вкладає в гру всю свою душу. Ми бачили матчі "Харкова", аналізували їх, в інших зустрічах у сенсі мотивації команда виглядала скромніше, сьогодні ж - як ніколи сильно. Зрозуміло, що я не задоволений результатом. Але найголовніше, не задоволений тим, що ми не забиваємо практично із стовідсоткових гольових ситуацій. "Шахтар" проходить через якийсь момент, настільки складний, що м'яч просто не хоче йти у ворота. На вирішальній фазі атаки, замість того щоб діяти холоднокровно, наші гравці чомусь нервують, приймаючи деколи невірні рішення.

Практично всі ігри, де нам не вдавалося добитися перемог, були такого ж плану, як сьогодні. Ми мали перевагу, безліч моментів, але не забивали. Напевно, деякі футболісти, які ще не зрозуміли, повинні зрозуміти, що головна якість чемпіонату України - гра на межі самопожертвування. Те, що сьогодні продемонстрували господарі поля. Якщо по цьому компоненту буде зразкова рівність, лише тоді індивідуальна майстерність може зіграти свою роль.

- У радянських уболівальників у пам'яті залишилася ситуація з київським "Динамо", яке у 1975 році виграло все, а в 1976 у нього настав спад. Можливо, щось подібне переживає і "Шахтар"?

- Не виключено, що ви маєте рацію. Ми почали сезон якось холодно. Коли захотіли зібратися, щось почало не виходити. Отримували голи в свої ворота після індивідуальних помилок гравців… У нас не склалися ігри в чемпіонаті України, і, на жаль, у Лізі Чемпіонів - з "Барселоною" і "Спортінгом". За великим рахунком, "Барселона", яка всіх перемагає з великим рахунком, всього лише кілька разів могла вразити наші ворота. Значить, проблема не в команді, а в кожному гравцю окремо, їх здібності повністю віддаватися на футбольному полі.

- Повертаючись до ситуації з київським "Динамо" в 1976 році: тоді, щоб вирішити проблему, довелося прибрати з команди декількох ветеранів і одного з тренерів. Що має статися в "Шахтарі"?

- Почекаємо грудня, а тоді і вирішимо. Команда, яка створює за матч стільки ігрових моментів - це, як мінімум, команда, яка грає... Найбільша проблема: до складу запросили багато молодих футболістів, але мені здається, деякі з них задовольняються вже тим, що вони потрапили до "Шахтаря", вони не зростають за межі того рівня, на якому знаходилися, коли ми їх примітили. Це не лише українців стосується, але і деяких легіонерів.

- Були моменти протягом матчу, коли Фернандіньо потрапляв рукою в обличчя противникам, в кінці матчу Брандау розбив ніс суперникові. Чому в такі важливі епізоди зустрічі, коли лідери повинні повести команду за собою, вони втрачають контроль над собою?

- Я не можу, на жаль, прокоментувати ці моменти до того, як перегляну відеозапис. Що стосується нашого суперника, він, звичайно, використовує теж всі можливості, щоб зупинити нас. І проти Фернандіньо сьогодні було 8 фолів, практично один за іншим. Можливо, він на щось відреагував… Ми проаналізуємо запис і тоді вирішимо.

shakhtar.com

Коментарі ()