Головне

"Шахтар" знову не вражає у грі з аутсайдером

26.10.2008 15:31 474 0
"Шахтар" знову не вражає у грі з аутсайдером

Гра  українського гранда з одним з аутсайдерів мала б стати для "кротів" звичайною прогулянкою на рівні тренування. Саме такого сценарію матчу варто було чекати, виходячи з рівня команд. Але на тлі того, як "Шахтар" останнім часом дивує вболівальників і футбольних фахівців, усі очікували чергової помилки з боку підопічних Луческу.

Тому, незважаючи на те, що безвиграшна серія харків'ян у чемпіонаті триває ще з 20 квітня і напередодні матчу складала 15 матчів, цікаво було, чи зможуть донетчани хоча б частково реабілітуватися за невиразну гру зі "Спортингом".

Крім того, перед матчем також було цікаво, чи засмутить господарів екс-харків'янин Гладкий. Зараз гра донецького нападаючого, як і всього "Шахтаря", залишає бажати кращого. Але в стартовому складі для нього місця не знайшлося.

Із свистком київського арбітра Орєхова харків'яни, на правах господарів, одразу пішли вперед. Але через кілька хвилин ситуація зовсім змінилася і справжніми господарями становища були вже помаранчеві, які відтіснили суперника на його половину. Господарі засіли в глуху оборону і зробили ставку на контратаки.

Перший удар у матчі - по воротах "Шахтаря" взяв на себе Чигринський. Але більш небезпечніші моменти виникали в першій десятихвилинці саме біля воріт "ФК Харків". І героєм цих епізодів був не хто інший як Левандовскі, який двічі міг вразити ворота харків'ян.

На 18-й хвилині вже Срна зі штрафного перевірив пильність воротаря господарів, але Стойко діяв бездоганно. Варто відзначити, що "Шахтар" у більшості своїх атак в першій половині використовував фланги, більше десятка навісних передач було здійснено за цей час. Але гравці "ФК Харків" вдало впоралися з атаками суперників.

В середині тайму свій черговий момент не використав Морено. Чигринський класною передачею вивів на ворота харків'ян Жадсона, який вирішив вішати на форварда, але його удар головою був не зовсім точним. Бразилець у цій ситуації міг і сам пробивати по воротах. Вдало діяв Стойко, на 33-й хвилині він вчергове врятував свої ворота від стовідсоткового голу, випередивши Брандао, на якого прострілював Шевчук.

Трохи пізніше господарі могли поплатитися за необережну гру біля штрафного майданчику. Фернандіньо потужно пробив із стандарту й влучив у когось із захисників, але Морено повернув м'яча в район воротарського, де захисники залишили одного Брандао. Бразильський форвард, знаходячись навпроти центру воріт, бездарно пробив з 4-5 метрів повз ворота!

У харків'ян  можна згадати наприкінці тайму хіба що удар Козоріза метрів з 28-ми, але хавбек у ворота не влучив. Після першого тайму, який завершився без забитих м'ячів, стало зрозуміло, що для "Шахтаря" друга половина не обійдеться без сюрпризів.

На другий тайм команди вийшли без змін у складі. Почалася друга половина зі штурму бастіону "Харків", але її головний вартовий Стойко знову був на висоті. Саме його майстерність у двох епізодах поспіль не дала можливості відзначитися Морено. На 55-й хвилині знову на ударній позиції опинився Левандовскі, але з його ударом головою легко впорався воротар господарів. У поляка в матчі було стільки моментів, що йому будь-який нападаючий би позаздрив.

На 59-й хвилині в перспективній контратаці до воріт гостей утік Платон, але його удар після обіграшу захисника був зовсім не складним для П'ятова. За півгодини до кінця гри Луческу пішов ва-банк і випустив на поле третього форварда - Селезньова. Але всього лише через декілька хвилин після заміни, в одній з рідкісних атак господарів, міг забити півзахисник харків'янин Касьянов, який завдавав небезпечного удару головою.

У цілому контратаки харків'ян були набагато небезпечніше, ніж котроль м'яча "Шахтаря" навколо їх штрафного майданчику. За 15 хвилин до кінця на полі все-таки з'явився Гладкий, і відразу ж біля воріт "ФК Харків" виник найнебезпечніший момент. Селезньов з розвороту в падінні пробивав з п'яти метрів - і знову Стойко діяв бездоганно!

Більше небезпечних моментів у матчі і не згадати. Уваги заслуговує хіба що епізод за участю Брандао, який показав, що йому краще вдається діяти руками. За свої боксерські навички, які він використав проти Козоріза, бразилець був заслужено вилучений з поля.

Останні хвилин "Шахтар" догравав вдесятьох і цілком спокійно міг догратися до результату, ідентичного матчу зі "Спортингом". 

"ФК Харків" - "Шахтар" - 0:0

"ФК Харків": Стойко, Комарницький, Чеберячко, Сучков (Городов,90+4), Іванов, Платон (Рібейро, 71), Панковєц, Козоріз, Касьянов, Мілько, Гунчак  

"Шахтар": П'ятов, Срна, Чигринський, Єзерський, Шевчук, Дуляй, Левандовскі (Селезньов,61), Фернандіньо, Жадсон (Вілліан, 67), Брандао, Морено (Гладкий, 74)  

Попередження: Іванов (16), Гунчак (39), Стойко (69) - Дуляй (22), Фернандіньо (54), Брандао (56), Чигринський (70)

Вилучення: Брандао (89)

Коментарі ()