Головне

Волобуєв: "Якби програли "Львову", то я пішов би..."

26.10.2008 09:51 344 0

Анатолій Волобуєв, головний тренер луганської "Зорі", після матчу з ФК "Львів" (1:1):

- Хотілося вдома виграти. Сьогодні не всі виконали те, що було задумано. Але, на це є ряд причин. У нас багато хворих, багато травмованих. Люди, які хворіли, приходять. Ми їх ставимо, а вони ще не зовсім готові. Коротецького і Єрмака вибила застуда, Бага три дні хворів. Він тільки почав тренуватися. Цимакурідзе немає. Повинні звичайно й інші футболісти грати. Після пропущеного м'яча стало важко грати. Суперник оборонятися вміє. У них команда молода, награна. В принципі, добре, що врятували гру. Було б дуже неприємно вдома програти. Хоча "Львів" обіграв і донецький "Шахтар". Це футбол. Хотілося б бачити кращий футбол. Є ще кілька причин. Треба розібратися.

- Київський кошмар і сьогоднішня гра це все нагадує якийсь спад у команди. Незрозуміло взагалі через що він. Як можете це прокоментувати? Не тільки ж травми винні. Сьогодні Болохан залишився на заміні, Скоба. Є люди, є склад. Можна грати.

- Були претензії до Болохана по грі у Києві. Ми вирішили сьогодні дати йому відпочити. Були претензії і до Комарицького. Поставили Тлумака. Він травмувався і не врятував. Класом ми не набагато відрізняємося від всіх команд, а ФК "Львів", хоч і в першій лізі грав, але вони більше часу разом. У нас приходять нові гравці. Може, у команди спад. Тому що на зборах взимку я не знаю як готувалося, десь сімдесят відсотків команди. Ми то їх літом почали збирати. Може десь "наїлися". Знаєте, коли 0:1 програєш, хочеться швидше відігратися. Поле особливе цього зробити не дозволяло. Поле у нас одне з гірших в Україні. У технічний футбол грати важко на ньому. Ви не подумайте, що Анатолій Іванович наговорює на поле, воно справді у нас найгірше. Випустили Скобу. Ця людина вносить стрункість до гри, але він ще не готовий.

- Питання протягом теми. Скоба все-таки опорний півзахисник, Гомес більш атакує, а команда до того моменту вже програвала 0:1.

- Ми вирішили перебудувати гру. Скоба став грати опорного, а Райчевіч перейшов на місце Гомеса. Хотілося грати в більш колективний футбол.

- За декілька секунд до голу "Зорі" глядачі кричали: "Ганьба".

- Правильно вони кричали.

- Я хочу запитати, цей гол врятував від ганьби або все ж таки можна всю гру назвати одним словом - ганьба?

- Ми не програли, але ця гра ганьба. Якби ми сьогодні програли я б пішов. Я говорю це вам чисто по-чоловічому. Я вже хотів йти на прес-конференцію і сказати про це. Можливо, це була б слабкість, тому що команда будується всього чотири місяці.

- Коли ви прийшли на роботу сюди, ви сказали, що робитимете ставку на вихованців луганського футболу. Ви повернули Каменюку, з'явився Колесниченко. З іншого боку залишаються незаграними той же Галюза, який має місце в основному складі "Таврії" і у грудні у нього закінчується контракт. Шелаєв зараз грає у другій команді "Дніпра". Бабенко воротар. Робитимете якісь спроби повернути цих людей?

- Якщо повернути Шелаєву ту зарплату, яку він отримує в "Дніпрі", то повернемо. У Галюзи, наскільки я знаю в "Таврії" теж дуже хороші умови. Підуть вони чи ні - питання.

- Анатолій Іванович, у вас цього сезону тільки дві провальні гра. Це гра з "Кривбасом" і "Динамо". Решта - всі нормальні ігри.Сьогодні просто не пощастило.

- Ви знаєте, я максималіст. В основному, люди повинні розуміти, скільки доводиться часу команду ліпити. Може я "гарячий" сильно. Пам'ятаєте, я тоді прийшов, два дні побув і пішов. З іншого боку, не можна кинути хлопців у цій ситуації. Очки ніби є, все є. Але чесно - мені було соромно. Сьогодні свято, люди прийшли незважаючи на холод. Я виріс у цій області. Просто мені така гра неприємна. Хочеться показувати кращий футбол. Але знову ж таки - потрібний час. Будемо розбиратися.

zarya-lugansk.com

Коментарі ()