Головне

"Динамо" на класі перемагає "Таврію"

25.10.2008 17:52 566 0
"Динамо" на класі перемагає "Таврію"

Київські динамівці, які цієї осені гідно виступають на усіх фронтах - у Лізі Чемпіонів, чемпіонаті та Кубку України, не раз говорили про проблеми з настроєм на внутрішні ігри після ігор євроарени. А тут - суперник, який хоч і має серйозні проблеми із пошуком своєї гри у цьому сезоні, але суперник непоступливий - сімферопольська "Таврія".

У стартовому складі Сьомін зробив одразу дві заміни - дав відпочити лідеру півзахисту Олександру Алієву та випустив у захисті Романчука. Каддурі, який звикає до нової позиції опорного півзахисника, цього разу взагалі грав ближче до лінії атаки, лишився Вукоєвіча за головного стоппера столичної команди. Замість Алієва у складі з'явився фін Єрьоменко.

Команди активно розпочали гру - кримчани уже на 4 хвилині мали момент біля воріт "Динамо", але надійно зіграв Богуш. А от кияни одразу взяли бика за роги - на 6 хвилині Бангура заробив та з другої спроби сам реалізував пенальті. Відзначимо гру Бандури, який потягнув перший удар гвінейця з точки. За 5 хвилин уже мала відіграватися "Таврія", але Ковпак невпевнено вдарив з лінії воротарського після пасу Ідахора.

На 16 хвилині кримчани ледь не забивають - на виході у боротьбі з Лакі помиляється Богуш і ситуацію рятує лише Папе Діакате. Далі прийшла черга київської команди не реалізовувати свої моменти. Спочатку Мілевський у дотик розстрілював ворота господарів але Бандура дивом зреагував на удар впритул та виніс м'яч, а потім захисник "Таврія" після проходу та удару з близької відстані того ж Мілевського виніс м'яч на лицеву лінію.

У середині тайму команди несподівано рознервувалися і гравці почали "косити" один одного. Ледь не дійшло до бійки, коли Діакате навмисно ударив плечем Любеновіча. Але арбітр обмежився попередженням і давав грати в інших ситуаціях. До кінця першої половини команди обмінялися дальніми неточними ударами Ковпака та Каддурі і на тому пішли на відпочинок.

Другий тайм "Динамо" розпочало із явним наміром не відтягувати потрібний результат на останні хвилини гри. І атаки столичної команди принесли успіх - на 54 хвилині після проходу Бангура навішує з лівого флангу, а неприкритий Мілевський спокійно виграє другий поверх та робить рахунок 2:0 на користь гостей.

Одразу ж один м'яч міг відіграти Голайдо, коли здалеку перекидав Богуша - Станіслав у важкому стрибку м'яч витягнув. У ці хвилини "Динамо" відійшло назад, а кримчани зрозуміли, що їм під силу забивати київському суперклубу. Як кажуть, гол "назрівав" - після моменту Голайдо пробивав Йокшас, але м'яч пролетів неподалік від стійки, а на 63 хвилині забив колишній динамівець Лакі Ідахор. Асистував йому той же Голайдо навісом зі "свого" лівого флангу.

Підопічні Сьоміна пішли вперед, але на багато їх не вистачило - Бангура "запоров" вихід сам на сам із воротарем "Таврії" після чудового пасу Артема Мілевського. Кримчани, які у ці хвилини явно спіймали кураж, не збиралися зупинятися на досягнутому і почали пресингу вати киян на їх половині поля. Проте тут позначився клас столичної команди - динамівці перейшли до довгих розіграшів і зрештою збили темп гри, отримавши контроль над м'ячем.

А долю гри в останню десятихвилинку вирішив один гравець столичної команди. Артем Мілевський на 83 хвилині заробив а потім бездарно не реалізував одинадцятиметровий, пробивши прямо у руки Бандурі, а за кілька хвилин таки зробив дубль. Гіоане, який замінив у цьому матч Бангура, прорвався лівим флангом та пробив, м'яч влучив у захисника та відлетів до Мілевського, який його разу не помилився - 1:3 наприкінці другого тайму - і "Динамо" лишається лідером української першості.

"Таврія" - "Динамо" 1:3 (0:1)

Голи: 0:1 - Бангура (6, пен.), 0:2 - Мілевський (54), 1:2 - Ідахор (63), 1:3 - Мілевський (86)

На 83 хвилині Мілевський не забив пенальті

"Таврія": Бандура, Хайдучек, Йокшас, Зборовський, Ференчак, Артеменко (Бурдулі, 71), Голайдо, Любеновіч, Ковпак (Гігіадзе, 61), Гоменюк, Ідахор

"Динамо": Богуш, Романчук (Бетао, 46), Діакате, Асатіані, Несмачний, Каддурі, Вукоєвіч, Єрьоменко, Нінковіч (Морозюк, 46), Мілевський, Бангура (Гіоане, 84)

Попередження: Хайдучек - Діакате, Каддурі

Коментарі ()