Головне

Юніорки України розпочинають шлях на Євро-2009

21.10.2008 12:16 499 0

У середу, 22 жовтня, рано вранці дівоча збірна України вирушить до Молдови, де вже наступного дня стартуватиме у кваліфікації Євро-2009 (WU-17). Окрім господарок відбірного турніру, суперницями підопічних Миколи Лисенка будуть литовки та угорки.

Кишинів та Орхей

Континентальна першість для дівчат цього віку проводиться вдруге. Перший трофей дістався німкеням. "Синьо-жовті", як, втім, і їхні теперішні конкуренти, восени 2007-го не зуміли подолати стартовий етап відбору. Чи виявиться друга спроба більш успішною для наших співвітчизниць, стане відомо найближчим часом. Два з трьох своїх матчів українки проведуть у Орхеї, що за 46 кілометрів від Кишинева, а поєдинок проти молдаванок буде зіграно у столиці.

Досвідчена п'ятірка

Варто відзначити, що до нинішньої заявки нашої збірної потрапило п'ятеро футболісток, які під орудою Лисенка брали участь у попередній кампанії, - воротар Анастасія Чапко, а також півзахисники Ольга Басанська, Тетяна Попович, Марина Іванішин і Карина Сорокіна. Найбільше представництво в команді має костопільска "Родина", кольори якої захищають п'ятеро виконавиць.

По сусідству з УЄФА

Загалом за головний трофей посперечаються 40 збірних, які поділені на десять квартетів. До весняного раунду проб'ються переможці груп і шість власників других місць. На наступній стадії, жеребкування якої відбудеться 19 листопада, 16 колективів буде розбито на чотири групи. До фінального турніру, що, як і торік, пройде на швейцарському стадіоні "Коловре", неподалік від штаб-квартири УЄФА, потрапить лише четвірка найкращих.

Склад збірної України

Воротарі: Анастасія Чапко (ДЮСШ-1 Ковель), Вероніка Міценко (СДЮШОР "Спартак" Чернігів);

захисники: Юлія Байгарович ("Житлобуд-2" Харків), Світлана Будник, Ірина Джуренко (обидві - "Родина" Костопіль), Олена Тельна, Марія Тихонова (обидві - "Донеччанка");

півзахисники: Ольга Басанська ("Житлобуд-1"), Інна Вакулко, Тетяна Попович, Ольга Овдійчук (усі - "Родина"), Ольга Зубчик (ДЮСШ-1 Ковель), Мар'яна Іванішин (ДЮСШ-3 Івано-Франківськ), Карина Сорокіна ("Київ");

нападники: Ліана Бочківська (ДЮСШ Бердичів), Дарина Воронцова (ДЮСШ-9 Одеса), Марія Павлюк, Оксана Яковішин (ДЮСШ-3 Івано-Франківськ).

Календар матчів у 3-й відбірній групі Євро-2008 (W-17)

23 жовтня. Угорщина - Молдова, Україна - Литва.

25 жовтня. Угорщина - Литва, Молдова - Україна.

28 жовтня. Україна - Угорщина, Литва - Молдова.

ffu.org.ua

Коментарі ()