Головне

Невиразна гра "Мілану" приносить йому перемогу над "Сампою"

19.10.2008 18:29 783 0
Невиразна гра "Мілану" приносить йому перемогу над "Сампою"

Взагалі, сьомий тур був насичений цікавими протистояннями. Звичайно, цей матч втрачав свою вагу на фоні  матчу  "Рома" - "Інтер", але все таки,  зустрічалися команди, які попередній сезон закінчили по сусідству в турнірній таблиці ("Мілан" - 5-е місце; "Сампдорія" - 6-е). До того ж, обидві команди дружньо увійшли до групового раунду Кубку УЄФА.

У сезоні 2007/2008 команди розійшлися миром. В одному з матчів перемогу одержали "міланеллі", в іншому - генуезці. На "Сан Сіро" підлеглі Анчелотті поступилися 1:2, але в Генуї відірвалися по повній, розгромивши господарів 5:0.

В цьому сезоні команда з Генуї ще не відчувала смаку перемог, але уже встигла відібрати очки в чинного чемпіона, а також у "Старої сеньйори". "Сампа" звела матчі з фаворитами до нічий. В цілому, генуезці в цьому сезоні дуже вдало грають на рідному стадіоні, чого не можна казати про їхні виїзні матчі.

У "Мілана", як завжди, перед матчем були проблеми зі складом. Одна із найдовших лав чемпіонату не дозволяє Анчелотті виставити оптимальний склад, причина - травми гравців лінії оборони.  Ситуація перед матчем в захисті в "россо-нері" не вражала - Алессандро Неста тільки почав тренуватися і пропустив кілька місяців, а Сандероса Анчелотті усе більше використовує на фланзі.

До того ж, він тільки відновився, і звісно на поле не вийшов. Каладзе теж тільки почав відновлюватися після травми. Не виявилося в складі і Дзамбротти, а найбільше здивувала відсутність в стартовому складі бразильського півзахисника - Кака.

Тим часом активно обговорюються питання про перехід ще однієї "зірки" до стану "Мілану" - Девіда Бекхема. Вже дана згода на те, що під час зимового міжсезоння англійський футболіст буде тренуватися з червоно-чорними.  Також міланські скаути зацікавилися Тарасом Михаликом. Про це повідомило італійське видання Corriere dello Sport.

Крім проблем в обороні, незрозуміло було, які, після "сухої" гри з "Кальярі" у "россо-нері", будуть зміни в лінії атаки. Усі очікували виходу Шеви, який відкрив рахунок своїм голам у матчі з "Цюріхом", але Анчелотті вирішив зовсім інакше.

Матч розпочався не дуже цікаво. І відверто кажучи, гра "россо-нері" зовсім не вражала в першому таймі. Набагато цікавіше виглядала "Сампа". Саме генуезці й створили перший небезпечний момент на 6-й хвилині - на ворота Абб'ятті вийшов Луккіні після пасу Кассано, але, пробиваючи в дальній кут, влучив у воротаря.

За півгодини цікавої гри з боку "Мілану" ніхто так і не побачив. Тільки в середині тайму команди обмінялися небезпечними моментами - на красивий удар через себе Дельвеккіо червоно-чорні відразу ж відповіли не менш гострим випадом. Янкуловскі вдало зіграв у стінку з Роналдіньо і опинився перед воротами гостей, але пробив прямо в руки Кастеллацці.

Дуже пристойно виглядав Кассано найбільше неприємностей мав захист "россо-нері" саме через нього. Це, напевно, не дуже сподобалося Янкуловскі, який наприкінці першого тайму грубо порушив правила проти форварда "Сампи". Кассано винесли з поля на ношах, але незабаром він повернувся до гри. На перерву команди пішли з рахунком 2:2, тільки не за забитими м'ячами, а за отриманими попередженнями (не було тільки зрозуміло, чого Фламіні отримав "жовту"?).

Другий тайм розпочався динамічніше. На поле замість Пато вийшов Кака, і вже на перших хвилинах міг забивати. Бразилець головою замикав передачу Янкуловскі з лівого флангу, але трохи не влучив. Незабаром, на 54-й хвилині господарі отримали подвійну перевагу - пенальті у ворота "Сампи" і вилучення Луккіні за друге попередження. Роналдіньо з 11-метрового пробив точно, і "россо-нері" вийшли вперед.

На 66-й хвилині Роналдіньо зробив дубль - і знову бразильська зв'язка. Роні і Кака вийшли на ворота "Сампдорії" завдяки контратаці, і  перший з них покарав гостей точним ударом у дальній кут метрів з 10-ти.

Другий гол добив генуезців і їм вже нічого не залишалося як догравати матч. А Роналдіньо все було замало, на 76-й хвилині він міг вразити ворота "Сампи" зі штрафного, але пробив трохи вище воріт. На останніх хвилинах небезпечні моменти виникали тільки біля воріт гостей: Емерсон небезпечно пробивав головою після подачі з кутового. І автор дублю міг знову відзначитися, але з його ударом впорався воротар.

На жаль, Шевченко на поле так і не вийшов. На 79-й хвилині замість Бор'єлло на поле вийшов Індзагі. Наприкінці матчу саме він добив генуезців! Піппо одержав м'яча від Амброзіні і без проблем переграв воротаря ударом у ближній кут - 3:0.

Голи: 1:0 - Роналдіньо (55, пен), 2:0 - Роналдіньо (66), 3:0 - Ф.Індзагі (90).

"Мілан": Абб'яті, Антоніні, Бонера, Мальдіні, Янкуловскі, Фламіні, Зеєдорф (Емерсон, 73), Амброзіні, Роналдіньо, Пато (Кака, 46), Борр'єлло (Індзагі, 79).

Попередження: Боттінеллі (17), Луккіні (23), Фламіні (28), Янкуловскі (43).

Видалення: Луккіні (54, друге попередження).

Коментарі ()