Головне

"Дніпро" втратив очки у матчі з лідером. ВІДЕО

19.10.2008 18:12 491 0
"Дніпро" втратив очки у матчі з лідером. ВІДЕО

Третій серйозний матч для перевірки реальних сил для донецького "Металурга" відбувся у Дніпропетровську. Якщо брати до уваги те, що у перших двох зустрічах з "Динамо" та "Шахтарем" донеччани взяли очко у дербі і не дуже заслуговували програти у Києві, то складалося враження, що на нас очікував досить цікавий поєдинок.

"Дніпро" ж у цьому сезоні не радує своїх уболівальників. Виліт з Кубку УЄФА на стадії кваліфікації і нудна гра у чемпіонаті (15 очок зо 10 матчів і лише 8 забитих голів) - не рівень "Дніпра". Та і дніпропетровцям потрібно було реабілітуватися перед своїми глядачами за поразку від запорізького "Металурга" у першому матчі на новій арені "Дніпро". Отож, від матчу чекали багато.

Початок гри команди провели у центрі поля. У "Дніпра" був шанс на перших хвилинах, коли подачу справа Денісова повинен був завершити взяттям воріт Ротань, який був сам (де центр захисту?), але пробив трохи вище воріт. Матч і далі проходив у такому ж руслі - команди намагалися комбінувати у центрі, а до воріт пробитися не могли.

А от, коли господарі вдруге дісталися до воріт Дишленковіча, їх врятувати не вдалося. Спочатку Давідсон справа ввійшов у штрафний майданчик і прострілив, та першим на м'ячі виявився голкіпер гостей. А наступний простіл став гольовим. Калиниченко біля штрафної суперника віддав направо на Назаренка і той пробив у центр, де Воробей випередив Чечера і у дотик переправив м'яч від стійки у сітку. 1:0 - "Дніпро" вперше вийшов уперед на новому стадіоні.

Мав "Дніпро" шанс і відразу подвоїти рахунок. Калиниченко сильно пробив з-за меж штрафного, Дишленковіч невдало відбив цей удар перед собою, але захисник підстрахував свого голкіпера. А трохи пізніше після невдалої подачі кутового дуже небезпечно пробивав Ротань, який підібрав м'яч, - точності забракло на крихту.

У "Металурга" ж за перший тайм можна пригадати небезпечну подачу кутового, але ніхто пробити так і не зміг, і небезпечний удар Макрідіса після пасу Ситника пройшов поряд з правою від Старцева стійкою.

Більше шансів команди до кінця першого тайму не мали. Відзначилися тільки Фернандеш і Воробей, які отримали по жовтій картці. Як закінчився перший тайм, так і розпочався другий - з попереджень. Клімавічюс отримав жовту за порушення, а Чечер за розмови.

А через кілька хвилин "Металург" рахунок зрівняв. Подачу кутового справа від Фернандеша точно головою замкнув Чечер, який у повітрі обіграв Назаренка (щось часто Сергій програє верхові дуелі у захисті, так було і за збірну проти хорватів). Початок другого тайму, і все розпочинається знову - 1:1.

На початку 60-х хвилин рахунок міг змінитися як в одну, так і іншу сторону. Спочатку момент був у "Дніпра": Давідсон на "божевільній" швидкості пройшов правим флангом і заробив кутовий, Назаренко подав і м'яч відскочив до Клімавічюса, який був вільний і йому ніхто не заважав, але удар пройшов вище воріт. Відповіддю на цей момент став вихід Фабіньо справа майже віч-на-віч. Він міг пробити сам, але віддав передачу у центр на Кінгслі, удар якого виявився неточним.

З цієї хвилини і до кінця матчу моменти були тільки у господарів. Назаренко прострілює справа - Воробей не встиг, Давідсон пробиває - Зотов заблокував, Назаренко зі штрафного - поперечина!, Калиниченко зі штрафного - у руки Дишленковічу. Потім Зотов вирішив допомогти дніпропетровцям і віддав м'яч на лінії своєї штрафної Коноплянці (замінив Воробья досить непогано, мав кілька шансів забити). Молодий нападник "Дніпра" увійшов у штрафний майданчик і пробив - не вистачило кількох сантиметрів, щоб м'яч влетів у дальній кут. Останній шанс (навіть можна сказати "супершанс") мав Льопа. Назаренко чудовим пасом вивів того на ворота Дишленковіча, Дмитро перебував сам, але пробити точно не зміг - м‘яч полетів вище воріт. Удар Назаренка з гострого кута зі штрафного у компенсований час можна назвати ударом відчаю - м'яч влучив у сітку, але з зовнішньої сторони.

"Дніпро" втратив очки у матчі, де вони мали перемагати. Не використати таку кількість моментів... Після цієї нічиєї київське "Динамо" стало одноосібним лідером української Прем'єр-ліги. "Металург" відстає на два очки. А "Дніпро" піднявся на шосту позицію, обігнавши "Зорю" завдяки різниці м'ячів.

P.S. Я розумію, що Артем Франков - фахівець футболу і все таке. Але до чого він розповідав, що у цей день Наполеон десь програв битву, а римляни виграли?.. Я ж футбол сів дивитися, а не історії Франції та Римської імперії!

"Дніпро" - "Металург" Д 1:1 (1:0)

Голи: 1:0 - Воробей (13), 1:1 - Чечер (51)

Попередження: Фернандеш (31), Воробей (44), Чечер (48), Клімавічюс (48), Ткаченко (63), Кінгслі (76), Воловик (82)

"Дніпро": Старцев, Денісов, Клімавічюс, Русол, Пашаєв, Давідсон, Назаренко, Калиниченко (Каверін, 90), Льопа, Ротань, Воробей (Коноплянка, 77)

"Металург" Д: Дишленковіч, Боавентура (Аракелян, 49), Чечер, Зотов, Сержіо, Ткаченко, Макрідіс (Мелконян, 66), Фернандеш, Фабіньо, Кінгслі, Ситник (Воловик, 49)

Коментарі ()