Головне

Володимир Безсонов: Довіра молодим гравцям - один з моїх шляхів

19.10.2008 15:57 362 0
Тренер "Дніпра" Володимир Безсонов розповів про свої методи виведення команди з кризи:

- Під час перерви, що виникла у чемпіонаті через участь збірної України у відбірковому матчі чемпіонату світу, ми взяли участь в турнірі пам'яті Євгена Кучеревського. Ми не лише вшанували пам'ять великої людини, але і продуктивно попрацювали з метою здобуття ігрової практики. У двох зіграних матчах ми перевірили у справі нашу молодь, а також випробували деякі тактичні схеми.

- Яку поживу для роздумів дали вам поєдинки із запорізьким Металургом і Харковом?

- Враховуючи, що під час турніру відразу дев'ять футболістів "Дніпра" перебували у розташуванні різних збірних, ми отримували цю саму інформацію на підставі спостереження за нашими молодими гравцями. Можу сказати, що у нас є перспективні хлопці, за якими, упевнений, майбутнє команди.

- Хтось з найближчого резерву здатний найближчим часом постукати в двері основи?

- Думаю, так. До роботи з головною командою поступово підключатимуться деякі молоді гравці, що встигли зарекомендувати себе з кращого боку.

- В більшості своїй футболісти і тренери народ забобонний. Судячи за результатом дебютного матчу із запорізьким Металургом поле Дніпро-Арени - нефартове...

- Фартове воно чи ні - складно сказати. Все покаже лише час. До речі, поразка у першому матчі на нашому новому стадіоні може бути пов'язана зі збігом низки обставин.

Перед грою із запорізьким Металургом нам так і не вдалося на ньому потренуватися. Але як би там не було, а своє поле є своє поле. Потрібно просто до нього звикнутися і, упевнений, все піде як по накатаній доріжці.

- В нинішньому чемпіонаті Дніпро грає нестабільно. Ви вже розібралися, чому?

- За настільки короткий відрізок часу зрозуміти причину ще не встиг. Ось аби довелося попрацювати на посту головного тренера Дніпра роки три, тоді напевно сказав би, чому команда так перекидається.

А поки я прагну змінити ситуацію на краще. Для цього, повірте, робиться немало. Довіра молодим гравцям - один з таких шляхів.

- Керівництво клубу визначило для вас терміни виведення Дніпра з кризи?

- Декілька годин (сміється). А якщо серйозно, то процес цей тривалий, і для нього знадобиться немало часу. Спершу необхідний розібратися, все проаналізувати. І лише тоді робити висновки.

В Дніпра вистачає проблем - деякі гравці травмовані, а деякі повернулися після ігор за свої збірні втомлені. Наприклад, Віталій Денісов лише сьогодні прилетів до України. Адже шлях був неблизким - з Японії. Всього на день раніше повернувся з Кот-д'Івуара інший наш легіонер - Ігор Лоло.

- Які перспективи Максима Калиниченка зіграти з донецьким Металургом?

- У кожного гравця абсолютно рівні шанси вийти на полі. І Калиниченко в даному випадку - не виняток. Грати буде той, хто найоптимальніше підготовлений до матчу і хто зможе виконувати вимоги, які йому пред'являть.

За матеріалами "Спорт-Экспресс в Украине"

Коментарі ()