Головне

Луческу: "Найважливіше для мене зараз - це рахунок"

19.10.2008 09:25 331 0

Мірча Луческу, головний тренер "Шахтаря", після матчу з "Кривбасом":

- Найважливіше, що сьогодні ми завоювали три очки. Я маю добре враження, команда непогано провела другий тайм, до рахунку 4:1. У першій половині зустрічі знову відчувалася якась боязнь з нашого боку. У паузі я сказав футболістам: "Це не наша гра, я вас не впізнаю, довгі передачі, які ви робите, нам не властиві. М'яч літав від нас до них, від них до нас…". Напевно, наше місце в таблиці і така велика необхідність зараз брати очки вплинули на гру.

До того ж, всі думки буди про матч зі "Спортінгом", який чекає на нас у середу. Все це не дозволило бути на полі спокійними і вести нашу звичайну гру. Крім того, у виконанні стандартних положень, якщо ви помітили, ми ставили двох захисників на штангах, але це однак не допомогло - при двох стандартах пропустили два голи. Завтра знову аналізуватимемо ці моменти.

Але сьогодні дуже важливо, що ми завоювали три очки. Тим більше, після двох тижнів паузи в чемпіонаті. Після того, як рахунок став 4:1, здалося, що деякі гравці почали себе берегти і готуватися до наступної гри. Ще раз підкреслю, що найважливіше для мене зараз - це рахунок, завоювання трьох очок, плюс та гра, яку ми продемонстрували з початку другого тайму до рахунку 4:1. Це була динамічна гра, з швидким рухом м'яча і багаточисельними комбінаціями, які дозволили нам забити три голи.

Та ситуація, в яку ми потрапили, напевно, додає упевненості командам-суперникам. Вони почали впевненіше з нами грати, пресингувати на нашій половині поля. Наші захисники виявляються не завжди до цього готові. Такого раніше не було, щоб нас пресингували на нашій половині поля. Адаптуватимемося і до цього.

- У першому таймі на правому фланзі Срна діяв більше в атаці, так само, як він грає в збірній Хорватії, у другому схема змінилася. Як здалося, Єзерський грав "на" Срну. У другому таймі ви замінили Єзерського. З чим це пов'язано?

- Срна в збірній грає лише півзахисника. Перший тайм показав, що він насправді є більше захисником, а не півзахисником. У нашій схемі, при нашій грі він дуже добре виглядає саме на позиції захисника з атакуючими функціями. Ми переглянули цю позицію з огляду на те, що Ілсіньо грати не може. Даріо - досвідчений гравець, нам хотілося побачити, як він виглядатиме на цьому місці.

Що стосується функціонального його стану, то навіть у цій ситуації він показав себе дуже добре. Напевно, ви помітили, сьогодні ми випробували різні схеми. У першому таймі була одна, на початку другого - інша, і в кінці, коли ми випустили Вілліана - третя. Все було для того, щоб змоделювати якісь моменти, які можуть знадобитися в зустрічі зі "Спортінгом", і для того, щоб замінити Луіса Адріано і Ілсіньо.

shakhtar.com

Коментарі ()