Головне

Кварцяний про збірну України: Кому потрібна стратегія і тактика без ударів по воротам?

16.10.2008 10:40 763 0
Кварцяний про збірну України: Кому потрібна стратегія і тактика без ударів по воротам?
Головний тренер "Волині" Віталій Кварцяний в інтерв`ю "Спорт-Експрес в Україні" відзначив, що гра х хорватами у виконанні збірної України йому не сподобалася.

"Скажу чесно: мені, як уболівальнику і тренеру, футбол у виконанні української команди в останньому матчі з Хорватією не сподобався. Хотілося б побачити щось нове. Пам'ятається, Олексій Михайличенко в одному з інтерв'ю якось говорив, що для нього краще виграти 1:0, ніж 5:4. Мені ж більше подобається 5:4.

В іншому випадку можна говорити про обмеженість і замкнутість тренерських ідей. Якщо за методикою Михайличенко в грі з білорусами нам пощастило, і вдалося виграти 1:0, то надалі такі випадкові перемоги даватися Україні не будуть. У всякому разі, із серйозними суперниками - це вже точно. Пора вже будувати конструктивну гру, за якої всі ми так любимо футбол. Кому потрібна стратегія і тактика без ударів по воротам? Логіка гри в голах. Така моя думка."

Також Кварцяний прокоментував конфлікт Вороніна та Михайличенка.

"Бажання грати в збірній в Андрія завжди є, і на даному етапі він начебто б набрав гарну форму. Думаю, що Воронін приніс би більше користі в грі з хорватами, ніж, наприклад, Алієв. А те, що Михайличенко не випустив його в харківському матчі, вважаю помилкою. Хоча тренерові видніше - ми ж не знаємо, в якій готовності знаходився Воронін. Але я упевнений, що в будь-якому випадку Михайличенко потрібно було ризикувати і підсилювати атаку Вороніним або Селезньовим. А може, і зовсім зіграти в три нападники!

Що стосується заяв Вороніна, то він має право висловлювати свою думку - ми ж живемо в демократичній країні. Було б гірше, якби він думав одне, а робив зовсім інше. А так людина відверто і чесно сказала те, що вважає потрібним. За його словами, він хотів грати і був до цього готовий. У збірну України форвард же приїхав не з дитячого садка, а з бундесліги, де не тільки добре грає, але і забиває. І виступає в основі "Герти" регулярно. Виходить, заслуговує на увагу", - Кварцяний.

Коментарі ()