Головне

Виїхати з Сенегалу вдалося лише на літаку, який надав президент, - Діакате

15.10.2008 20:00 299 0

Після закінчення відкритого тренування на стадіоні "Динамо" на футболістів чекало нелегке завдання поєднувати приємне з корисним. Багато динамівців не тільки роздавали автографи і фотографувалися з уболівальниками, але й одночасно відповідали на питання журналістів. Захисник "Динамо" Папе Діакате чудово впорався із цим завданням:

- Відкрите тренування нам дуже сподобалося. Я був серед перших, хто хотів провести такий захід. Коли ми займаємося на динамівській базі, наші тренування ніхто не бачить, а на відкритих заняттях публіка нас надихає. Нам дуже потрібні вболівальники, вони завжди раді нас бачити, завжди нас підтримують, тому я хотів би сказати їм велике спасибі.

- Чи означає це, що сьогодні ви тренувалися старанніше, ніж зазвичай?

- Так, це справді так. Коли ми одні, тренер може голосніше щось підказати або прикрикнути, а тут це неможливо, адже ми все робимо для глядачів, яких дуже любимо.

- У вас була можливість грати із дітьми. Вони виявилися сильними суперниками?

- Так, для них це дуже хороший досвід. Коли ми були маленькими, самі завжди мріяли про те, щоб зіграти разом із професійними футболістами. Гадаю, діти були щасливі провести тренування з нами. Вважаю, в "Динамо" є чудова школа.

- Як вам вдалося вчасно повернутися з розташування своєї збірну? Відомо, що через уболівальників залишити Сенегал було непросто...

- Так, вони були незадоволені тим, що наша команда програла останній матч і не потрапила на Кубок світу. Вони спалили будинок тренера і пікетували федерацію футболу. Роз'їхатися по клубах футболісти змогли тільки завдяки президенту Сенегалу, який надав гравцям свій літак. Насправді, виникла дуже складна ситуація. Ми - футболісти і прагнемо робити все, що можемо, щоб зробити наших уболівальників щасливими. Це ж наша національна команда! Ми ж ніколи не відмовляємося за неї грати.

- Чого ви очікуєте від майбутнього матчу з "Порту"?

- Ми зараз не думаємо про португальців, а зосереджені на найближчому матчі із "Зорею", і лише після цього поєдинку подумаємо про "Порту". Можу сказати, що це дуже хороша команда, було б добре обіграти їх на виїзді, але, гадаю, в Португалії ми зможемо розраховувати тільки на одне очко. Головне - не програти. Вважаю, що зараз у нас команда набагато краща, ніж була минулого року, тому ми зможемо гідно протистояти супернику.

- Останнім часом у "Динамо" достатньо складний календар, і футболістам доводиться битися відразу на чотирьох фронтах. Наскільки важким є фізичне навантаження?

- Не сказав би, що це дуже важко, навпаки, на мене подібний графік діє позитивно, адже граючи в Лізі чемпіонів, я набуваю більше досвіду міжнародних ігор, який потім використовую в матчах за свою національну команду.

fcdynamo.kiev.ua

Коментарі ()