Головне

Я сподіваюся на хороший підсумок виступу українців у групі, - Дячук-Ставицький

14.10.2008 16:52 619 0

Попри те, що збірна України так і не змогла здобути таку бажану перемогу в Харкові над одним зі своїх головних конкурентів за вихід до фінальної частини ЧС-2010 - збірною Хорватії, фахівці радять не робити поспішних висновків. Мовляв, у наших хлопців усе ще попереду. Зокрема, Юрій Дячук-Ставицький переконаний, що нині українській збірній просто потрібен час, щоб налагодити гру. Все-таки зі стартом у відборі для "синьо-жовтої" команди розпочався зовсім новий етап в її історії: прийшов новий тренер, з'явилося чимало нових молодих гравців, які практично не мають досвіду ігор у складі головної національної команди. От коли з'явиться цей досвід, тоді варто чекати й успішної гри.

- Пане Юрію, загалом, які враження у вас залишилися від протистояння Україна-Хорватія? Чого, на ваш погляд, не вистачило команді Михайличенка для перемоги?

- Насамперед маю сказати: не варто забувати, що українці грали зі справді дуже серйозною командою. Помиляються ті, хто вважає збірну Хорватію таким собі середнячком. Це - дуже злагоджена й досвідчена команда, в якій чимало хороших футболістів. От порахуйте, скільки хорватських збірників грають у найпрестижніших чемпіонатах Європи, зрештою навіть в Україні? А скількома легіонерами європейського класу можемо похвалитися ми? Тож, на мою думку, хорвати потенційно є саме тією командою, яка має пробитися на чемпіонат світу. Звісно, бажаю, щоб це вдалося зробити і нашим хлопцям. Зрештою, результат 0:0 не є поганим. Особливо з огляду на значне омолодження команди. Водночас іще не в зовсім хорошій формі перебуває Андрій Шевченко, який не так давно залишив "Челсі". Отже, на мій погляд, ми не програли, а перемогли з нічийним рахунком. Звичайно, хотілося перемоги не лише й за рахунком, але, будемо відвертими, на більше, мабуть, було складно розраховувати з таким суперником. Але, знову-таки, нічого трагічного не сталося, тим паче, я переконаний, хорвати таки втратять очки в іграх з аутсайдерами.

- Однак, якщо збірна України ставить перед собою завдання виходу з групи, то, мабуть, таки варто демонструвати гру трохи іншого характеру. Тим паче, нам іще доведеться грати з головним фаворитом - англійцями...

- Так, перед нашою командою справді доволі складне завдання, з огляду на силу наших головних конкурентів. Однак, думаю, ми зможемо і дати бій англійцям, і навіть перемогти хорватів на виїзді. Просто нашій команді потрібен час, адже не варто забувати, що збірна нині перебуває у стані оновлення, омолодження і така зміна поколінь не може відбутися непомітно. З'явився новий тренер, багато молодих гравців, які досі ніколи не грали за збірну. Треба дивитися на речі реально й дати змогу та час Олексієві Михайличенку та його помічникам нормально працювати, будувати команду, тоді обов'язково буде результат.

- Чи можете когось особливо відзначити серед молодих гравців, які з'явилися у складі нашої збірної під час цього відбіркового циклу?

- Наразі складно оцінювати гру новачків - надто мало часу вони провели у збірній. От нехай пограють, тоді й можна буде об'єктивніше аналізувати їхню роботу. Загалом же такого процесу омолодження варто було чекати, адже Михайличенко полюбляє працювати з молодими гравцями, з тими, з ким уже знайомий за молодіжною збірною. Зрештою, так робить більшість тренерів: приводять до команди перевірених досвідом співпраці людей. Тож очікувано у збірній з'явився Алієв, Ярмаш, яких Михайличенко знає за "молодіжкою". Наприклад, спочатку кандидатура Алієва викликала сумніви, адже його поведінка була якоюсь не зовсім адекватною, через що його ледве не вигнали з "Динамо", Тепер же він чудово почувається і в збірній, і в складі киян. Іще варто згадати появу в команді Шевчука, який є вихідцем із західного регіону, півзахисника "Таврії" Голайдо. Це - молоді гравці, нове покоління. Подивіться, практично весь лівий край нашої збірної - це молодь.

- Чи можете вже тепер спрогнозувати, як розвиватимуться події в нашій групі?

- Мабуть, робити будь-які прогнози ще зарано, але я особисто сподіваюся на хороший підсумок виступу українців у групі. Головне нині - активно працювати. Тоді варто чекати поліпшення гри.

Коментарі ()