Головне

В УЄФА задоволені експериментом з п'ятьма арбітрами

13.10.2008 19:18 542 0

Союз європейських футбольних асоціацій (UEFA) залишився задоволений експериментом з п'ятьма арбітрами замість трьох.

Президент УЄФА Мішель Платіні і генеральний секретар союзу Девід Тейлор задоволені експериментом. Платіні особисто стежив за переговорами італійської бригади арбітрів під керівництвом Андреа Де Марко. У свою чергу, Тейлор займався тим же під час матчу команд Вірменії і Норвегії, який обслуговував ірландський колектив на чолі з Девідом Маккеоном.

"Дуже важливо було особисте простежити за ходом експерименту. Я стояв ближче нікуди, а саме разом з рефері прямо за воротами, - сказав Тейлор. - Те, що я побачив по ходу експерименту, було вельми цікавим, а найголовніше дуже цінним".

"Головною перевагою нової системи є позиція додаткового арбітра, - додав генсек УЄФА. - Наприклад, в першому таймі трапився епізод, в якому воротар стрибнув в ноги нападаючому. Давати пенальті чи ні? З позиції з-за воріт було чітке видно, що порушення не було. Для ухвалення таких важливих рішень необхідно зайняти максимально вигідну позицію, і я в цьому переконався на особистому досвіді".

Судді змогли налагодити і удосконалити рівень своєї взаємодії. Ними був чітко розподілений круг обов'язків, згідно якому при виникненні інциденту першим виступає головний арбітр. Експеримент буде продовжено на міні-турнірах в першій і сьомій відбіркових групах, матчі яких відбудуться цього року в Угорщині і на Кіпрі відповідно.

newsru.ua

Коментарі ()