Головне

"Волинь" (U-11) посіли друге місце на турнірі у Санкт-Петербурзі

09.10.2008 17:23 509 0

З 29 вересня по 4 жовтня 2008 року в Санкт-Петербурзі проходив щорічний міжнародний турнір з футболу "Кубок стадіону "Петровський". В авторитетних змаганнях прийняла участь і команда "Волині" U-11 (гравці 1998 року народження) на чолі з тренером Михайлом Гонікманом. До північної столиці команда поїхала у такому складі: Роман Шандрук, Олександр Дудко, Віталій Мартинюк, Сергій Максимець, Іван Ковч, Орест Ткачук, Владислав Ткачук, Богдан Цимбалов, Станіслав Дручок, Роман Миколайчук, Назар Пецентій, Валентин Садовий, Андрій Мурашко, Ілля Комар, Владислав Міліщук та Дмитро Жураковський.

Сліпий жереб відрядив волинян в одну підгрупу з командами "Буревісник" (Москва), "Тобол" (Кустанай, Казахстан) та господарями турніру - "Зенітом". У першому ж матчі було здобуто впевнену перемогу над "Буревісником" - 3:1 (голами відзначилися Ковч, Миколайчук та Орест Ткачук). По ходу гри волиняни створили безліч гольових моментів, і лише везіння врятувало московську команду від розгромної поразки. Не було особливих проблем і з "Тоболом" - "Волинь" перемогла з рахунком 2:0 (О.Ткачук, Цимбалов). В останньому матчі групового турніру за шаленого пресингу трибун волиняни поступилися господарям 1:3 (гол на рахунку Максимця), але це не завадило їм пройти далі, на етап плей-офф. У суперники волинянам спочатку дісталася команда футбольної академії м.Тольятті. У тяжкому і виснажливому матчі дубль Богдана Цимбалова приніс перемогу українській команді - 2:1. Тепер на них чекав півфінал і не менш складний суперник - "Металург" з Лієпаї, у здобутках якого вже була перемога над господарями турніру. У напруженій боротьбі переможця командам виявити так і не вдалося й справа дійшла до післяматчевих пенальті, де вправнішими виявилися волиняни, які перемогли 4:3 і вийшли у фінал турніру.

Вирішальний матч проти московського "Локомотива" виявився не менш напруженим, ніж два попередніх. Основний час знову не виявив переможця, і довелося пробивати пенальті. Цього разу щасливий квиток у "лотереї" дістався суперникам, хоча "пенальтійний" рахунок 2:0 є не надто типовим для такого роду ситуацій. Проте, зайнявши друге місце серед шістнадцяти учасників, волиняни довели високий клас не лише клубної школи, але й українського футболу загалом, за що їм окрема подяка.

Зазначимо також, що лучани здобули перемогу й у двох індивідуальних номінаціях. Так, кіпер команди Андрій Мурашко отримав приз кращого воротаря турніру, а захисник Станіслав Дручок визнаний кращим оборонцем.

1/4 фіналу
"Академія футболу" (Тольятті) - "Волинь" 1:2
"Зеніт" (Санкт-Петербург) - "Металург" (Лієпая) 0:1
"Зміна" (Санкт-Петербург) - "Фортуна" (Мінськ) 6:0
"Локомотив" (Москва) - ТФМК (Таллін) 11:1

1/2 фіналу
"Волинь" - "Металург" 0:0 (по пенальті 4:3)
"Локомотив" - "Зміна" 2:1

Фінал
"Волинь" - "Локомотив" 1:1 (по пенальті 0:2)

fc.volyn.net

Коментарі ()