Головне

Мирон Маркевич: Ми хочемо боротися за одну з путівок у плей-офф

09.10.2008 15:45 513 0
Мирон Маркевич: Ми хочемо боротися за одну з путівок у плей-офф

- Після зустрічі з "Бешикташем" ви привселюдно похвалили своїх підопічних за гру. Яого їм не вистачило, щоб гра була, на вашу думку, ідеальною?

Досконалості немає меж. Впевнений, що із цим твердженням ніхто сперечатися не буде. Тому і нам немає жодного сенсу зупинятися на досягнутому, а треба рухатися вперед і лише вперед. З "Бешикташем" ми зіграли справді добре. Але хотілося б так виступати не лише в окремих матчах, а у кожному поєдинку - і з "Бешикташем", і з запорізьким "Металургом", і наприклад з "Нафтовиком" з Охтирки. Подібний настрій та бажання мають бути присутні перед будь-яким матчем. Тоді, напевно, і можна буде казати, що гра команди ідеальна.

- Щоб це втілити, потрібні кадри. У вас все тримається на 15-16 виконавцях, що напередодні старту у груповому етапі Кубку УЄФА і фінішу осінньої половини української першості не може не хвилювати.

Погоджуюсь. Як і в минулому році, нас це сильно хвилює. Надто зараз ми маємо незрозумілу мені тенденцію зниження класу гри тих хлопців, котрі не мають стабільного місця в основі. Приміром, мені дуже розчарували дії окремих виконавців у Запоріжжі. Здавалося би, не маючи постійної практики, вони отримали чудову нагоду довести свої амбіції, але, після виходу на заміну, гру команди не підсилили.

- Рік тому у Кубку УЄФА "Металіст" мав проблеми із захистом. Зараз захист грає добре, ніби все гаразд із нападом. За середню лінію ви не хвилюєтеся?

Спокій зараз мені може лише снитися. Ви маєте рацію. Напевне добре, що ми пропускаємо перший тур групового етапу Кубку УЄФА. Це дасть нам можливість сконцентруватися на чемпіонаті і розіграші національного Кубку. Скажімо, попереду у нас два тижні цілеспрямованої підготовки до матчу проти київського "Арсеналу". А що стосується півзахисту, то наразі її оптимальне поєднання таким, яким воно було у поєдинку з "Бешикташем". Іншим виконавцям, котрі не грали, треба взятися за розум. Тому ж Рикуну, потенціал і можливості якого усім відомі, і Зезе, та й іншим виконавцям.

- Наскільки вірогідне швидке повернення у бойову обойму Олександра Рикуна?

Це залежить лише від нього самого. За саме лише ім'я його в "основу" ніхто не поставить. Не сумніваюся, що у своєму оптимальному стані він ще й як допоміг команді, але зараз його ігрова форма далека від оптимальної.

- Чи плануєте ви спеціальний перегляд суперників у групі КУЄФА? Наприклад, подивитися "Герту" у першому матчі?

Такі плани є. Надто із врахуванням турнірної стратегії матч із берлінцями буде дуже важливим. Ми хочемо боротися за одну з путівок у плей-офф, а значить маємо докласти усіх зусиль, щоб взяти у рідних стінах максимум очок. Чи вийде це у нас - побачимо. Але за досягнення цієї мети варто поборотися.

- Чи немає бажання проконсультуватися у Андрія Вороніна, котрий торік приїжджав підтримати "Металіст" перед виїзної грою з "Евертоном"?

Погодьтесь, тоді була зовсім інша ситуація. Зараз Воронін - особа зацікавлена, і маловірогідно, що він видасть якісь таємниці "Герти". Краще дізнатися їх самостійно. Скажімо, вивчити гру берлінців на виїзді.

- Чи можна зараз говорити про якусь стратегію на груповий етап?

Думаю, що ні. Давайте почекаємо на стартові ігри. Вони, впевнений, багато зможуть прояснити. Хотілося б не помилитися, але, як на мене, шести очок буде цілком достатньо для виходу у плей-офф.

- Ви спокійні через те, що у грудні "Металісту" буде нічим зайнятися між матчем проти "Олімпіакосу" і виїздом до "Бенфіки"?

А як же по-іншому? Наразі це лише припущення, але, вірогідно, у проміжку між цими іграми ми відправимося на збір.

- Поєдинок у Запоріжжі продемонстрував, що Прем'єр-ліга та суперники вас не розуміють. "Металург", як і раніше "Карпати", не пішов на перенесення гри, не підтримало і керівництво Ліги. Чим ви можете це пояснити?

Мені важко знайти цьому пояснення. "Металіст" чомусь завжди йде на поступки своїм опонентам, якщо їх бажання перенести матч підкріплено реальними причинами. Не так давно ми погодилися зіграти з "Дніпром", котрий проводив зустріч із "Беллінцоною", не у неділю а у понеділок. А наше прохання "Карпати", а тепер ось і запорізький "Металург" проігнорували. До речі, "Бешикташ" після гри у Харкові свою зустріч національної першості провів лише у понеділок. Ми не просимо зсувати матчі кудись далеко, а виходимо з пропозицією змістити їх лише на один день. Не сумніваюся, що саме 24 годин нам і не вистачило, щоб хлопці повністю відновилися перед грою із запоріжцями.

- У світлі майбутніх поєдинків у Кубку УЄФА, будете клопотати про перенесення якихось матчів внутрішнього чемпіонату?

Ні, робити цього ми не будемо. Тільки отримавши календар зустрічей групового турніру, ми одразу ж порівняли його з датами ігор чемпіонату і Кубку. Як виявилося, там просто нікуди щось пересувати - графік надзвичайно щільний.

- Може, варто заради успішного виступу у Кубку УЄФА та чемпіонаті, пожертвувати розіграшем національного Кубку?

Ми про цей турнір поки навіть не говоримо. На порядку денному - гра з "Арсеналом". Про решту подує мамо пізніше.

За матеріалами "Команди"

Коментарі ()