Головне

"Динамо" на класі "виносить" "Харків"

04.10.2008 18:50 430 0
"Динамо" на класі "виносить" "Харків"

Київським динамівцям, які набрали чудову форму і не дають у матчах чемпіонату і Ліги Чемпіонів приводів у цьому сумніватися, довелося попітніти, щоб "відкоркувати" оборону "сумського" "Харкова". Увесь перший тайм кияни впевнено контролювали перебіг зустрічі, але все ж киянам не вистачали вигадки і свіжості. Цьому спряла і "глуха" оборона харківського клубу, і досить складний газон сумського стадіону "Ювілейний".

Варто сказати, що за перші 23 хвилини кияни змогли створити лише три напівмоменти біля воріт харків'ян, з яких два - удари Алієва зі штрафних. Мав свої шанси і "Харків" - на 17 хвилині Богуш випередив гравця команди-господарів під час контратаки "Харкова", а за хвилину удар Іванова з лінії воротарського майданчика лише трохи розминувся із площиною воріт киян.

Першу реальну нагоду забити кияни створили на 24 хвилині. Але Налєпа парирував удар Артема Кравця у нижній кут, а Бангура на добиванні влучив у захисника. У першому та на початку другого таймів команди не надто радували вболівальників швидкою та видовищною грою - "Харків" оборонявся, а "динамівці" перейшли до обстрілу воріт суперників з дальньої дистанції.

Ця повільна і досить нецікава гра тривала би ще невідомо скільки, якби не Мілош Нінковіч. Серб поборовся за м'яч на лівому фланзі атаки "Динамо", виграв боротьбу та подав на лінію воротарського майданчику, де Вукоєвіч виграв боротьбу на випередження і відкрив рахунок у зустрічі.

Здалося, "Харків" лише цього і чекав, щоб почати ліпити помилку на помилку. Вже за 4 хвилини кияни проводять класну атаку, яку завершує ... гравець харківської команди Соколов, зрізаючи м'яча у власні ворота після прострілу справа у виконанні Гіоане. А на 63 хвилині Зозуля заробляє пенальті, яке точним ударом у верхній кут воріт реалізовує Бангура.

"Харкову" треба було отримати три голи, щоб побігти відіграватися. І кияни одразу пропустили небезпечний випад на своєму правому фланзі, після подачі звідки Касьянов без перешкод головою розстрілював Богуша, щоправда пробивши прямо у руки голкіперу.

"Динамо" відійшло назад, а "Харків" відкривав все більше і більше свої захисні редути, чим і користалися кияни раз по разу тікаючи у контратаки. У ці хвилини свої моменти втратили Алієв та Зозуля, а скористався лише Бангура. На 86 хвилині він у виході сам на сам впевнено переграв Налєпу - 4:0 і "Харків" далі лишається одним з головних претендентів на участь у першій лізі.  

ФК "Харків" - "Динамо" 0:4 (0:0)

Голи: 0:1 - Вукоєвіч (58), 0:2 - Соколенко (60, автогол), 0:3 - Бангура (64, пен), 0:4 - Бангура (86)

"Харків": Налєпа, Чеберячко, Комарницький, Соколенко, Козоріз (Касьянов, 67), Гунчак, Панковець, Іванов (Платон, 77), Сучков, Мілько, Рібейро (Батіста, 59)

"Динамо": Богуш, Бетао, Діакате, Михалик, Несмачний, Вукоєвіч, Єрьоменко, Нінковіч (Асатіані, 73), Алієв, Бангура, Кравець (Зозуля, 61)

Попередження: Гунчак, Комарницький, Соколенко, Налєпа, Батіста - Михалик

Вилучення: Батіста (друге попередження)

Коментарі ()