Головне

УЄФА і Гвардіола відкинули обвинувачення Луческу

04.10.2008 18:08 310 0
УЄФА минулого тижня опублікувало статтю, в якій всім клубам які беруть участь в Лізі чемпіонів нагадало, що "не варто сподіватися" на повернення м'яча, якщо суперник отримає його після того, як був вибитий для надання допомоги партнеру по команді.

У матчі Ліги чемпіонів "Шахтар" - "Барселона" подібний епізод трапився на 87-ій хвилині, коли футболісти української команди чекали, що каталонці повернуть їм м'яч, проте у результаті атака закінчилася забитим м'ячем у ворота "гірників". З цього приводу сильно обурився головний тренер "Шахтаря" Мірча Луческу.

На зустрічі з арбітрами перед початком сезону 2007/2008 УЄФА заявило, що "в деяких лігах вже прийняте рішення, що тільки арбітр вирішує, коли повинен бути зупинений матч" у разі нанесення гравцю травми. Тому "щоб уникнути непорозумінь" УЄФА рекомендує футболістам "дивитися тільки на арбітра, який приймає рішення про доцільність зупинки гри".

У своєму циркулярі УЄФА нагадує Статтю 5 правил футболу, де йдеться, що суддя вирішує, коли "зупинити матч для того, щоб травмований гравець мав змогу покинути поле". На закінчення УЄФА ще раз нагадало, що "коли гравці команди вибивають м'яч за межі поля для того, щоб їх партнерові надали допомогу, не варто чекати повернення м'яча їх суперниками".

Наставник "Барселони" відповів на звинувачення Луческу в цьому питанні.

"Ми це не обговорювали, але було б добре, якщо визначити загальні критерії", - заявив у суботу тренер каталонського клубу Хосе Гвардіола, додавши, що "арбітр повинен вирішувати, чи треба зупиняти матч".

"Разом з тим, ми прагнемо діяти згідно "неіснуючих" правил. Коли суперник навмисно вибиває м'яч для надання допомоги, ми повертаємо. У випадку з "Шахтарем" м'яч був вибитий в боротьбі, гра не була зупинена, тому "Барселона" продовжувала атакувати", - зазначив Гвардіола.

"Террікон"

Коментарі ()