Головне

Хосеп Гвардіола: Донеччани казатимуть, що м'яч вийшов з гри

02.10.2008 08:38 289 0
Перші чотири питання прес-конференції наставника "Барселони" Хосепа Гвардіоли після матчу "Шахтар"-"Барселона" (1:2) прозвучали каталонською мовою, потім тренер-переможець перейшов на іспанську.

- Ви очікували, що буде так складно грати?

- Так. Я знаю, що становище "Шахтаря" у чемпіонаті - це непорозуміння. Знаю, що команда сильна, тренер - дуже досвідчений.

- Чи розглядали ви цей матч як спосіб визначати рівень вашої команди?

- Ця гра була дуже складною. Зараз необхідно відпочити, розібратися і усунути помилки, які ми допустили. Потрібно готуватися до наступної гри в Прімері.

- Прокоментуйте перший гол "Барселони". Здається, там були порушені принципи фейр-плей.


- Це нормально. Донеччани казатимуть, що м'яч вийшов з гри, а ми казатимемо, що не вийшов, і наш гравець зреагував дуже швидко. Така реакція нормальна для футболіста.

- Що сьогодні було найскладнішим?

- Повторюся, це Ліга чемпіонів. Тут всі ігри складні. Звичайно, можна над чимось попрацювати, щось виправити. Проте тут важливе бажання. Сьогодні ми володіли перевагою, атакували і отримали добрий результат.

- Як, на вашу думку, повинні були діяти ваші гравці в першому таймі, адже зазвичай "Шахтар" грає за схемою 3-5-3?

- Досить складно розповісти це двома словами. Ми передбачали, що український клуб активно використовуватиме фланги, а півзахисники часто висуватимуться вперед. Проте вийшло не зовсім так, як планували. Гра є гра.

- Ви не боїтеся, що у матчі-відповіді буде складніше, ніж сьогоднішні?

- Те, що ми зробили сьогодні, вважаю величезним успіхом. Якби ми обіграли слабкого суперника, я б критичніше ставився до своїх гравців. Я задоволений результатом. В "Шахтаря" сильний склад. Є п'ять відмінних бразильців і правий півзахисник з великим майбутнім.

- Аби вам на 95-й хвилині сказали, що матч завершиться з рахунком 1:1, ви б погодилися на такий результат?

- Важливе те, що, забивши, ми не зупинилися, а продовжували атакувати і забили другий гол.

Коментарі ()