Головне

15 футбольних уболівальників постраждали у Ростоку

27.09.2008 14:38 308 0

Щонайменше 15 людей постраждали минулої ночі внаслідок вуличних заворушень після футбольного матчу в північнонімецькому місті Ростоку, повідомляє ИТАР-ТАСС.

Як повідомив сьогодні представник поліції федеральної землі Мекленбург-Передня Померанія, після завершення матчу між командами "Ганза" (Росток) і "Сан-Паулі" (Гамбург) вболівальники двох клубів спробували влаштувати бійки. Для запобігання заворушенням до Ростоку було введено значні сили поліції з декількох земель, які змогли запобігти прямим зіткненням футбольних фанатів.

Перед матчем поліція в превентивному порядку затримала більше 50 футбольних уболівальників, проте уникнути ексцесів все ж таки не вдалося. У прагненні прорватися до суперників, уболівальники штурмували поліцейські кордони, закидуючи вартових порядку камінням і пляшками. Шість поліцейських отримали поранення і були шпиталізовані.

У відповідь поліція застосувала водомети, палиці та сльозоточивий газ. Було затримано декілька десятків фанатів, щодо призвідників бійок порушено кримінальні справи за порушення громадського порядку, яке призвело до тяжких наслідків. Розміри матеріального збитку ще належить встановити.

newsru.ua

Коментарі ()