Головне

Овчінніков: "Це "Фенербахче" має нас боятися"

25.09.2008 16:30 310 0

Вже в понеділок "Динамо" вирушить до Стамбулу на матч другого туру групового етапу Ліги чемпіонів проти "Фенербахче". Влітку 2006-го року динамівцям доводилося зустрічатися з турками в рамках третього кваліфікаційного раунду Ліги чемпіонів, але з тих пір в стані нашого суперника багато чого змінилося. Ближче познайомитися з грою команди Луіса Арагонеса в одному з матчів чемпіонату Туреччини поїхав тренер "Динамо" Сергій Овчінніков. Після повернення до Києва Сергій Іванович поділився враженнями від побаченого з кореспондентом Інформаційного відділу клубу.

- В принципі, з'їздив нормально, все сподобалося. Особливо стадіон, на якому виступає "Фенербахче". Вболівальники дуже агресивно підтримують команду. Що стосується самого суперника, то команда в турків дуже кваліфікована, у її складі грають футболісти, які відомі в Європі та у світі. Наприклад, Роберто Карлос, Алекс. Але грати, як відомо, можна з усіма. Для себе ми дещо відзначили, тому "Динамо" в цій грі аутсайдером не буде. Ми зможемо пред'явити туркам свої козирі.

- "Фенербахче" обіграло "Генчлербірлігі" з рахунком 3:0. Нас це не повинно насторожувати?


- Ні, адже "Динамо" теж перемогло "Чорноморець" на виїзді з рахунком 3:0. Це вони мають нас боятися. Суперник у турків був значно нижчий за класом. Також потрібно враховувати, що вже на початку другого тайму "Генчлербірлігі" залишився в меншості, і два м'ячі з трьох влетіли в їхні ворота якраз після вилучення. А до цього гра була рівною.

- Які сильні сторони "Фенербахче" можете відзначити?


- В першу чергу, футболісти цієї команди добре підковані технічно, мають дуже хороші фізичні дані. Ну і, звичайно, починаєпростежуватися рука Луіса Арагонеса, який проповідує гру в короткий пас. До сильних сторін, безперечно, відноситься гра нападника Гуїза.

- Одним словом, є над чим подумати?


- Коли я повернувся до Києва, докладно відзвітувався Юрію Сьоміну, який аналізуватиме надану інформацію і прийматиме те або інше рішення для нейтралізації сильних сторін суперника. Ми щодня розмовляємо на цю тему. Юрій Павлович ставить питання, на які я відповідаю.

- Ви відзначили вболівальників "Фенербахче". Морально нашим футболістам доведеться нелегко?


- У Туреччині вболівальники традиційно дуже серйозно підтримують свої команди. Я пам'ятаю, коли ми приїжджали з "Локомотивом" грати проти "Галатасарая", перед входом на стадіон була вивіска: "Ласкаво просимо до пекла", на що Євсеєв відповів: "Вони дізнаються, що таке пекло після фінального свистка". У результаті ми просто "задавили" "Галатасарай" і виграли 2:1. Гадаю, нам потрібно спробувати зіграти так само і проти "Фенербахче".

fcdynamo.kiev.ua

Коментарі ()