Головне

Донецький "Шахтар" може очолити Газзаєв?

24.09.2008 15:33 514 0

Як раніше повідомив президент російського ЦСКА Євгеній Гінер, наступного року московських армійців очолить новий тренер. Нинішній наставник "червоно-синіх" Валерій Газзаєв допрацює до кінця 2008 року, а потім, за інформацією lenta.ru, може перейти в табір чемпіонів України. Принципове рішення про заміну Мірчі Луческу на іншого зарубіжного фахівця президент донецького "Шахтаря" Рінат Ахметов вже прийняв.

ЦСКА тим часом поклав око на Роберто Манчіні, який у минулому сезоні виграв з міланським "Інтером" чемпіонат Італії. І хоча агент італійця Джорджо де Джорджіс спочатку спростував ці відомості, як повідомляють джерела із стану армійців, угода з Манчіні може зірватися лише в тому випадку, якщо Валерій Газзаєв виграє з ЦСКА титул чемпіона Росії і успішно пройде осінню кампанію в Кубку УЄФА.

Нагадаємо, що Газзаєв є єдиним тренером, який працював у всіх чемпіонатах Росії. З московським клубом він встиг виграти чемпіонат, Кубок і Суперкубок країни, а також Кубок УЄФА-2005. Нагадаємо, що за підсумками минулого сезону під його керівництвом "червоно-сині" не потрапили у Лігу Чемпіонів, а в 2008-му встигли виграти Кубок Росії. Зараз ЦСКА ділить з "Амкаром" 3-4-і місця в турнірній таблиці, відстаючи на 10 очок від лідера - казанського "Рубіна".

У свою чергу, як інформує lenta.ru, господар "Шахтаря" чекає відповідь Газзаєва, незалежно від поточних результатів ЦСКА. Ахметов готовий співробітничати з Луческу до завершення групового турніру Ліги Чемпіонів, проте, на його думку, на зимові канікули команда повинна йти, знаючи ім'я та програму роботи її нового тренера.

Якщо перехід Газзаєва відбудеться, чемпіонат України отримає додаткову інтригу, оскільки за роки його роботи в Росії одним з головних опонентів ЦСКА був столичний "Локомотив", очолюваний нинішнім тренером київського "Динамо" Юрієм Сьоміним.

gpu.ua

Коментарі ()