Головне

"Рубін" грає як "Динамо" Лобановського - Сергій Ребров

22.09.2008 18:14 419 0
Про стиль "Рубіна"

Нерідко ми дією від оборони, ставлячи на здоровий прагматизм. При цьому видовище, як мені видається, особливо не страждає. Погодитеся: якщо твоя команда веде в рахунку, немає сенсу мчати вперед, з ризиком пропустити разючий випад. Куди грамотнєє побудувати гру на контратаках: до речі, саме так в другій половині 90-х грало в Лізі чемпіонів "Динамо" Валерія Лобановського.

Про Курбана Бєрдиєва

Я бачу тренера, який в своїй роботі робить ставку на залізну дисципліну і взаємну пошану між тренером і футболістами. У нього, як у будь-якого іншого наставника, є свої незвичайні принципи і підходи, які не всі розділяють і приймають, але факт залишається фактом: атмосфера в команді довіритель, а про саме Бердиєве ніхто і ніколи не говорить погано - ні в очі, ні за спиною. І це дорогий коштує.

Про гол у ворота "Динамо" Москва

Побачив м'яч, побіг, пробив і потрапив. А естетична цінність голів мене не хвилює вже давно. Головне, що гол дозволив моїй команді отримати важливу перемогу, а яким чином він був забитий - абсолютно неважно.

Про лідерів

Гравці, здатні повести за собою команду у скрутну хвилину: у Казані цим відрізняються дослідні Сємак і Шаронов. Останній, мабуть, не так помітний, але в обороні, виконує величезний обсяг роботи. Недаремно на полі цих гравців уважно слухають всі партнери по команді.

Про позицію на полі

У "Динамо" при Лобановському нас з Андрієм Шевченком теж було складно назвати яскраво вираженими форвардами. У нас були чіткі оборонні обов'язки: у захисній фазі ми повинні були закривати фланги, допомагаючи лінійним захисникам, і носитися в обороні доводилося дуже пристойно. Можна сміливо говорити, що атакувати з глибини мені навіть якось комфортніше.

Про Тимощука

За Толіка дуже радий. За короткий час він став капітаном і одним з лідерів такої команди як "Зеніт", і виграв в її лавах національну першість, Кубок УЄФА і Суперкубок. На мій погляд, це величезне досягнення і чудова реклама для України.

За матеріалами "Спорт-Експрес"

Коментарі ()