Головне

Олександр Спиридон: Київські футболісти віддавали всі свої сили

22.09.2008 00:26 325 0
Асистент головного тренера донецького "Шахтаря" Олександр Спиридон прокоментував матч із київським "Арсеналом" (0:0) замість Мірчі Луческу, який не з'явився на прес-конференцію:

Чесно кажучи, аналізуючи минулі ігри "Арсеналу", ми готувалися до відкритішого футболу з його боку. Треба сказати, що ця команда, на відміну від багатьох, грає у футбол. Отже, ми сподівалися, що у нас буде більше вільних зон, щоб проводити атаки. Але противник сьогодні поміняв свою концепцію. Гравці "Арсеналу" дуже добре групувалися в обороні, яку нам не вдалося розкрити.

У таких погодних умовах ми розуміли, що складно буде грати через середину, доведеться розкривати фланги і вже звідти передачами у штрафний майданчик шукати наших нападників. Було у нас декілька стовідсоткових моментів, у Вілліана, у Адріано. На жаль, ми не змогли їх реалізувати. І я думаю, що завойоване "Арсеналом" очко він сьогодні отримав по ділу. Бо київські футболісти віддавали всі свої сили.

Ми переживаємо дуже важкий момент у чемпіонаті. Ви бачите, що в Лізі чемпіонів "Шахтар" є зовсім іншою командою. З хорватами і швейцарцями ми грали зовсім в іншій футбол... Напевно, проходимо і якусь смугу неталану. Адже забий "Шахтар" хоч один гол, якби влучив у ворота Вілліан у першому таймі, напевно "Арсенал" би розкрився і грав би зовсім в інший футбол. Ми багато аналізуємо, що відбувається з командою, намагаємося вийти зі складного становища, в яке потрапили. На жаль, не виходить.

- Ви щось змінюєте в команді?

- Багато що в команді змінюється. І сподіватимемося, що доки у нас є шанси боротися за чемпіонство, ми це почнемо робити.

- А що саме ви змінюєте?

- Це внутрішня кухня команди. У нас попереду багато ігор. За тиждень буде зустріч з лідером чемпіонату. Отже мені не хотілося б тут розкривати наші карти.

- Мірча Луческу в своїх виступах дав зрозуміти, що є деякі чинники в організації змагань, які заважають його команді виступати належним чином...

- Він просто відповідав на питання журналістів. Якщо говорити про сьогоднішню гру, то напередодні на прес-конференції прозвучало, що ми хотіли б грати на нормальному стадіоні, який прийнятий відповідними футбольними органами, а не на тому полі, яке пропонувалося. Просто воно не відповідало критеріям проведення чемпіонату України.

Коментарі ()