Головне

Микола Павлов: "Дніпро" бився до останнього

22.09.2008 00:08 312 0
Микола Павлов, головний тренер "Ворскли", на прес-конференції після матчу з "Дніпром" прокоментував мінімальну перемогу своєї команди:

- Сьогодні я сказав хлопцям, що у нас вперше гра з суперниками, які боротимуться за щось більше, ніж місце у середині таблиці. Це "Дніпро", "Металіст" і донецький "Металург". І я радий, що ми сьогодні так добре почали. Той настрій, який у них був на гру, трохи і завадив нашим футболістам. Адже перші 20 хвилин ми поступалися "Дніпру", Все-таки там кваліфікованіші футболісти, принаймні, так всі вважають, хоча я з цим не згоден. Хоча дніпряни показали, що приїхали сюди за очками. І, мабуть, зміна тренера їм пішла на користь.

- Перепрошую, а "Динамо" і "Шахтар" ви не вважаєте командами, які борються за щось більше, ніж за середину турнірної таблиці?

- Звичайно, ні, вони грають за принципом "Ви нам заб'єте, скільки зможете, а ми - скільки захочемо". Тому вони до нас ставляться зверхньо. А "Дніпро" бився до останнього.  

- Команда зараз та ж, що грала у минулому сезоні, за винятком точкової селекції. Що ви з ними зробили?

- Ці футболісти, які зараз у команді, дуже і дуже багато працюють. Я упевнений, що ми працюємо більше за всі команди. І те, що ми перед цією грою були в Ялті цілих вісім днів, пожертвували сім'ями. Ми були там, і не відпочивали там. Ми працювали у дворазовому режимі. І ось та гра з Кіровоградом - ми трішки вийшли при навантаженнях, і ось сьогодні другі 45 хвилин показали, що ми недаремно їздили до Ялти. Тепер ми керівництво будемо просити, щоб у жовтні знову поїхати до Ялти.

- На попередніх прес-конференціях вас запитували, що з нападом. Зараз ви взяли Сачка. Яка доля чекає Чичикова та інших?

- А яка доля? Він виходить, він допомагає. У Кіровограді він за 10 хвилин замучив всіх захисників, вони вже падали з ніг. У команді навіть якщо хтось забиватиме один м'яч з не нападників, то це заслуга всієї команди. Виділяти когось ми не хочемо. Ми сьогодні граємо з трьома нападниками, адже Маркоскі і Кравченко - це гравці атакують і ми граємо з трьома форвардами. Плюс ще у нас є Чичиков,  ще Локтіонов - це п'ять, Янузі - шість. Кого нам ще потрібно?

- Сьогодні у нас в атаці все добре, але все-таки всі атаки розвивалися через пас назад - це така тренерська задумка?

- Я цього не відмітив. У другому таймі ми створили стільки моментів. Аби ще всі забили. Вася Сачко і Йован Маркоскі, коли я їх міняв, перепрошували, говорили "Вибачте, що ви 10 хвилин нервували". Ми повинні були закінчувати гру за рахунку 2:0. Згодні? Ті моменти, що були у Сачка і Йована - це не просто результат якихось навісів. Вони розігрувалися, вони виходили, створювалася чисельна перевага на флангах, а потім просто не влучали у ворота.

- А що з воротарями?

- А ви не задоволені Долганським? Ми вже три гри граємо на нуль, або чотири навіть. Ні, все-таки, три. З 11-тіметрових нам лише забивають. У нас є Остапенко, Чуваєв, ще два воротарі дубля. Ви знаєте, я пам'ятаю, свого часу, у нас у "Дніпрі" був один воротар Медін і був Перхун, царство йому небесне, йому було 16 років. І від безвиході ми поставили його і Перхун виріс у відмінного воротаря, на жаль, передчасно пішов... Так може і нас хтось себе проявить.

Коментарі ()