Головне

Селюк: "Шахтар" може переграти "Барселону" за рахунок стандартів

18.09.2008 18:40 379 0
Колишній віце-президент донецького "Металурга" одіозний мешканець Іспанії Дмитро Селюк поділився думкою про суперників донецького "Шахтаря" у груповому етапу Ліги чемпіонів - "Барселоні" й "Спортінгу". У першому матчі каталонський клуб обіграв португальців (3:1).

"Це вже не та "Барселона", що з Роналдіньо, вона стала уважнішою до оборони. Тепер кожен футболіст, за винятком хіба що Мессі, при втраті м'яча вступає у відбір, чого раніше не було. Як результат, Ізмайлову зі "Спортінгу" дали рази три торкнутися м'яча.

Звичайно, перехід Роналдіньо, здатного поодинці вирішити долю матчу - втрата. Але у них є Мессі. Так, він ще не набрав форму після Олімпіади. Але до гри з "Шахтарем" його кондиції напевно поліпшаться. Плюс загальний настрій суперника гірників: зараз всередині "Барси" немає скандалів, всі гравці хочуть довести Гвардіолі, що гідні місця в основі.

Але в той же час я бачу, за рахунок чого донецькі футболісти можуть обіграти каталонців. Це все ті ж стандарти, які принесли "Шахтарю" перемогу в Базелі, і ті ж бразильці, які їх виконували. В "Барси" все-таки трохи краще воротар, ніж у швейцарців, тому з прямих ударів, може, і не пропустить. Але польові гравці каталонців невисокі, і цим потрібно скористатися при подачах, що і удалося в середу "Спортінгу". "Барса" у кожному матчі пропускає із стандартів. Хоча і сама реалізовує їх, як ніхто.

І ще один момент на замітку "Шахтарю". Раніше у "гранатових" прослизало безвідповідальне ставлення до будь-якого суперника не рівня "Реала", зараз у них однаковий настрій на всіх.

"Спортінг" - швидка, технічна команда, що грає в комбінаційний футбол, як і "Шахтар". "Барса" не дала їй розвернутися. Але вона сподобалася мені більше, ніж "Бенфіка", з якою гірники обмінялися перемогами в минулому сезоні.

Думаю, в матчах "Шахтаря" зі "Спортінгом" і вирішиться, хто займе друге місце в групі. Не виключаю, що і в цьому випадку суперники обміняються перемогами. Отже донеччанам дуже важливе перед іграми з ліссабонцями зробити заділ у вигляді хоч би очка у поєдинку з "Барселоною", - цитує Селюка Sport.segodnya.ua.

Коментарі ()