Головне

"Арсенал" вириває нічию у Києві + ВІДЕО

17.09.2008 16:36 742 0
"Арсенал" вириває нічию у Києві + ВІДЕО

Київському "Динамо" та тренеру киян Юрію Сьоміну було, що доводити у цьому матчі. Перша гра групового турніру Ліги Чемпіонів припала одразу на фаворита групи лондонський "Арсенал", отже київські гравці мали можливість одразу розвіяти песимістичні прогнози вболівальників, а головний тренер - показати, що нова команда чогось варта не лише у внутрішній першості.

І це динамівцям вдалося. Якщо до забитого м'яча "Динамо" переважно "сушило" гру та несміливо атакувало, то останні двадцять хвилин матчу стали просто прикрасою цього вечора. Але про все по черзі. У стартовому складі Сьомін довірив місце молодому Роману Єрьоменку, із форвардів вийшов лише Бангура. Місце на воротах зайняв дебютант Ліги Чемпіонів Станіслав Богуш.

На початку матчу серця киян завмерли - їх команда розпочала матч із провалу оборони, дозволивши Ван Персі вивалитися на Боугша та розстрілювати ворота практично впритул. Але форвард лондонців пробив по центру і Станіслав впорався із ударом. На цьому команда Венгера не зупинилася і вдало контролюючи м'яч продовжувала шукати підоди до воріт киян. "Динамо" у свою чергу багато пресингувало по всьому полю, дуже щільно граючи із нападом і півзахистом англійської команди.

У першому таймі у киян явно не пішла гра у нападі - за 45 хвилин динамівці лише два рази неточно пробили в сторону воріт Альмуньї, завдавши першого удару лише на 21 хвилині. У середині тайму кияни видали кілька хороших атак, проте до завершального удару справа або не доходила, або удари вдало блокувалися захистом "Арсеналу".

А "Арсенал" міг і мав забивати на 19 хвилині. Це Єрьоменко обрізався у центрі поля, м'яч перехопив Адебайор, але, пробиваючи на техніку, перекинув і ворота. Ще один момент змарнував Ван Персі на 41 хвилині, з центру штрафного пробивши повз ворота. Наприкінці тайму стовідсоткову нагоду не реалізував Фабрегас, ударивши з центру штрафного у Богуша. А момент йому двома пасами організували Адебайор та Ван Персі.

У другому таймі команди з'явилися на полі без замін у складі та у малюнку гри. Попереду у "Динамо" залишався лише Бангура в оточенні двох центральних захисників "Арсеналу".

На початку тайму "Динамо" створило перший гольовий момент - після удару Єрьоменка з лінії воротарського майданчику Алмунія випускає м'яч під собою, але ніхто з киян не встигає на добивання. "Арсенал" відповідає двома напівмоментами - спочатку після проходу Уолкотта Ван Персі пробиває поруч зі стійкою, а згодом - Богуш знімає м'яч з голови Адебайора після подачі того ж Ван Персі.

На 56 хвилині один з не чисельних моментів марнує Бангура - з вигідної позиції він б'є слабко і неточно. В атаці у відповідь Фабрегас пробиває здалеку - Богуш впевнено забирає удар Сеска.

У наступній атаці "Динамо" заробляє пенальті. Лондонці помиляються під час звичайна на досить повільних швидкостях атаки киян. Це Санья завалив Вукоєвича після подачі Бангура з правого флангу. Гвінеєць, гросмейстерські витримавши паузу, обманює воротаря "Арсеналу" та відкриває рахунок.

"Арсенал" одразу побіг відіграватися і, як наслідок, у киян з'явилися вільні зони для контратак. Після забитого голу динамівці, здавалося, скинули скутість та заграли впевнено і широко, змушуючи помилятися уже захисників команди Арсена Венгера. На 72 хвилині Есмаель Бангура марнує ще один момент, неточно пробиваючи з-за меж штрафного, а за кілька хвилин уже Михалик видає чудовий прохід лівим флангом, обігрується з Алієвим, входить у штрафну. Після рикошету м'яч потрапляє до гвінейського форварда "Динамо", який пробиває поруч зі стійкою.

За десять хвилин до кінця гри "Арсенал" влаштував справжній штурм воріт "Динамо". Проте, до справжніх загострень справа дійшла лише два рази - після подачі кутового Адебайор вперше за гру виграв повітря у захисників киян, але пробив точно у руки Богушу. Після цього Бангура встигає змарнувати ще один момент у швидкій контратаці, і він же на 88 хвилині, при виході разом з Алієвим проти одного захисника примудряється віддати м'яч саме цьому захиснику.

"Арсенал" миттєво покарав динамівців. Галлас заштовхав м'яч у сітку воріт команди Юрія Сьоміна після подачі з правого флангу.

"Динамо" - "Арсенал" 1:1 (0:0)

Голи: 1:0 Бангура (63, пенальті), 1:1Галлас (89)

"Динамо": Богуш, Бетао, Михалик, Діакате, Несмачний, Вукоєвич, Юссуф (Асатіані, 90), Єрьоменко, Нінкович, Алієв, Бангура (Кравець, 90)

"Арсенал": Алмунія, Санья (Ебуе, 77), Туре, Галлас, Кліші, Сонг, Денілсон, Фабрегас, Уолкотт, ван Персі (Вела, 83), Адебайор (Бендтнер, 69)

Попередження: Несмачний, Бангура, Діакате - Санья

Відео небезпечних моментів:

Коментарі ()