Головне

Арсен Венгер: В "Динамо" грають дуже сильні нападники - Мілевський і Бангура

17.09.2008 09:17 445 0
"Арсенал" приземлився в аеропорту "Бориспіль" у вівторок увечері й відразу вирушив до готелю "Хаятт". Арсен Венгер на матч проти "Динамо" привіз 18 футболістів. Це воротарі: Альмунія, Фабіанскі; захисники: Санья, Туре, Галлас, Джуру, Кліші; півзахисники: Фабрегас, Уолкотт, Денілсон, Ремсі, Сонг, Уїлшер, Ебуе; нападники: ван Персі, Вела, Адебайор і Бендтнер.

Поки футболісти та обслуговуючий персонал розміщувалися в номерах у готелі, тренер "Арсеналу" Арсен Венгер у конференц-залі стадіону "Динамо" ім. Валерія Лобановського провів прес-конференцію.

- Минулого року ви добре стартували в груповому турнірі Ліги чемпіонів, здобувши три перемоги в стартових матчах, а потім достроково оформили вихід з групи. Який ваш план на цей сезон?

Такий же, як і на минулий - вийти з групи якомога швидше. Спробуємо повторити торішній результат. У Києві грати завжди дуже важко. Для нас дуже важливо стартувати з перемоги.

Два минулі візити "Арсеналу" до Києва закінчувалися поразками. Але тоді ви грали на стадіоні значно більших розмірів і місткості. Чи зіграє нова арена на користь вашої команди?

Перш за все, мене турбує якість поля, а не розміри стадіону. Хоча, звичайно, підтримка трибун на тому стадіоні була вражаючою. Але найважливіше зіграти на максимумі своїх можливостей. Інакше в Лізі чемпіонів розраховувати нема на що.

Два попередніх матчі ви виграли із загальним рахунком 7:0. Це означає, що ваші гравці перебувають у чудовій формі?

Зараз - так. Але після матчів збірних багато хто з них повернувся в різному фізичному стані, і нам довелося підводити їх під один рівень.

У кваліфікаційному раунді "Динамо" з проблемами пройшло "Дрогеду", але потім в блискучому стилі вибило московський "Спартак". Не побоюєтеся, що динамівці можуть повторити цей успіх?

Звичайно, результат гри із "Спартаком" був просто вражаючим. Але в цьому є перевага - продемонстрована "Динамо" гра не дозволить нам літати в хмарах, що певною мірою зіграє на користь.

Перед попередньою зустріччю із "Динамо" ви говорили, що суперник дуже добре діє на контратаках. Чого побоюєтеся цього разу?

Ми ніколи нічого не побоюємося, але дуже поважаємо суперника. "Динамо" сильне своєю командною грою, дисципліною на полі, а ще в команді грають дуже сильні нападники - Мілевський і Бангура, які забивають немало голів. Але ми теж вважаємо за краще грати в атакувальний футбол, тому на прес-конференцію я прийшов із нападником (Еммануель Адебайор - прим. ред.).

- Чому ви скасували передматчеве тренування на стадіоні "Динамо"?

Загалом, ми її не скасовували, а не планували зовсім. Просто ми ніколи не проводимо таких тренувань перед виїзними матчами в єврокубках.

Який висновок ви зробили від попередніх поразок у Києві?

Потрібно перш за все морально налаштуватися на суперника. Коли ми приїжджали до України або Росії, завжди дивувалися рівнем виконавської майстерності та ентузіазму тутешніх футболістів, оскільки в нас не було досвіду матчів із цими командами. Тепер ми зрозуміли, що куди б ми не приїхали, нам все одно буде важко, і для перемоги потрібно викладатися на всі 100 відсотків.
Коментарі ()