Головне

Срна: "Шахтар" хитає так, що встояти нелегко

16.09.2008 11:08 508 0
Капітан "Шахтаря" Даріо Срна спробував пояснити причини невдалого старту команди в чемпіонаті України, а також оптимістично оцінив шанси гірників у груповому турнірі Ліги чемпіонів:

Про "Шахтар"

Граємо разом вже три з половиною роки. За цей час виграли на Україні все що можна. Цього року узяли чемпіонат, Кубок країни і Суперкубок. Після цього, напевно, трохи розслабилися. І потрапили у шторм, образно кажучи. Хитає так, що на ногах встояти нелегко... У футболі, тим часом, діє неписаний закон: треба впасти, щоб знову піднятися. Зверніть увагу, що час від часу подібне відбувається зі всіма: з "Барселоною", "Реалом", "Челсі", "Ліверпулем"... Чому "Шахтар" має бути винятком?

Про звільнення Луческу

Я не бачу приводу для звільнення Луческу. Повторюю: зовсім недавно ці гравці саме з цим тренером виграли всі українські титули, а потім упевнено пройшли у груповий турнір Ліги чемпіонів. Було б несправедливо, нечесно в одну мить про це забути. У нас хороший тренер і хороша команда, яка зараз переживає кризу.

Про кризу

Думаю, криза вже позаду. В "Іллічівця" у Маріуполі кубковий матч упевнено виграли. Тепер налаштовуємося на "Базель". Навіщо грати у футбол, якщо вже після семи турів знати, що ти не можеш стати чемпіоном? Я на сто відсотків упевнений, що "Шахтар" зуміє захистити свій титул. Попереду ще дуже багато матчів. Два роки тому, пам'ятається, ми після першого круга випереджали київських динамівців на сім очок, зате на фініші турніру вони нас обіграли на шість.

Про вболівальників

Уболівальники мають право на свою думку. За погану гру "Шахтаря" я перед ними і президентом попросив пробачення на офіційному сайті клубу. Готовий зробити це ще раз. Прошу нікого не сумніватися, що все зміниться до кращого, і уболівальники в цьому можуть допомогти, якщо прийдуть на стадіон.

Про зміни

Зараз я б в команді нічого не міняв. Починається найскладніша, напружена частина сезону: Ліга чемпіонів, першість і кубок країни, плюс матчі за збірні. Луческу дає можливість грати всім, щоб кожен був готовий до випробувань, які випадуть на його долю. Наш тренер дотримується своєї філософії, і в попередніх сезонах вона його не підводила. Чим більше людей грають, тим менше невдоволених тренером.

Про шанси

Досі, поки жоден матч не зіграний, взагалі не можна говорити про аутсайдерів в групі Ліги чемпіонів. Головний фаворит - "Барселона". За другу путівку у плей-офф "Шахтар", "Спортінг" і "Базель" поборються приблизно з рівними шансами на успіх. Мені здається, що ми сильніші за португальців і швейцарців, проте це відчуття потребує доказів на полі.

У груповому турнірі на виїзді головне - не програти. Удома ми точно виявимося твердим горішком для всіх суперників, включаючи "Барселону", - цитує гравця «Спорт-Экспресс».

Коментарі ()