Головне

"Карпати" їдуть у Рим

14.09.2008 10:19 335 0

Для того, щоб "Карпати" достроково посіли перше місце у своїй відбірковій групі, необхідна була, власне, перемога "зелено-білих" над литовським "Екранасом" та нічия двох інших суперників – "Сконто" і "Флори". Так і сталося. Причому, результат першого матчу виявився дуже несподіваний.

"Карпати" - "Екранас" 5:0

Голи: Левчук, 5, 30, 80, Габовда, 70, 75

"Карпати": Піцан (Mисак, 77), Гірський (Підвірний, 71), Сагайдак, Чоба, Смалюх, Мартинюк (Шевчук, 65), Задорожний (Біловус, 71), Габовда (Денис, 75), Гудима (Міхеєв, 58), Левчук, Гордійчук (Чучман, 71).
"Екранас": Зубас (Кведерас, 77), Масіуліс (Небілєвічус, 46), Шібуркіс, Нюрка, Гарвіншкас, Жілінскас, Станкевічус (Баландіс, 61), Воробйовас, Турковас (Жіргуліс, 46), Швельна, Марцінкевічус (Казокатіс, 83).

Литовці дуже здивували. У першій грі проти "Сконто" вони виглядали впевнено і солідно. Цього ж разу "Екранас" був на себе не схожий. Важко порахувати, скільки разів литовці загрожували воротам Піцана. Власне, таких моментів не було взагалі. Натомість "Карпати" чи не кожну свою атаку могли закінчити голом. Андрій Левчук (на фото) забивши два голи – кожен з них спечений на старанні та наполегливості (другий він забив головою, коли лежав на газоні після зіткнення з воротарем), міг оформити хет-трик ще до перерви, але одного разу арбітр відмінив гол через офсайд. Продовження знущання було у таймі другому – "Карпати" атакували як хотіли. Литовці просто не встигали за думкою Мартинюка чи за швидкістю Габовди. Останній відзначився двічі упродовж 5-и хвилин. Його другий гол був ефектним – Юрій вискочив з-за спин захисників, перекинув м’яча через голкіпера, наздогнав його і вгатив у порожні ворота. А останню крапку поставив той же Левчук, красиво зігравши у ногами повітрі – 5:0. Як виявилося за кілька годин, ця перемога принесла Володимиру Вільчинському та його команді право зіграти на суперфіналі у Римі. Але якби "Сконто" не пропустило на останній хвилині від "Флори", путівка до Італії розігрувалася б в понеділок.

"Флора" - "Сконто" 1:1

Голи: Пейтре, 89 – Валегсаніс, 35

"Флора": Раяндо (Карп, 79), Калдоя (Пярт, 79), Рейнтам (Паано, 79), Рьойвассепп, Лепп, Тукк (Пент, 64), Андрес (Вальд, 46), Сінілаід, тоомет, Пейтре, Вайс.
"Сконто": Артьоменко, Спелс, Клімовічс, Скольніковс, Калинякс, Буділовс, Валегсаніс, Клімовс (Сініцінс, 29), Ваболіс (Івановс, 29), Прутанс, Даніловс.

На стадіоні СКА грало два рівних суперника. Тож підсумковий результат є справедливим. Весь другий тайм естонці "сиділи" на латвійських воротах і марнували одну нагоду за другою. Нарешті, на 89-й хвилині Андрій Шандор призначив штрафний, після якого "Флора" і забила. Тож, перше місце у відвірковому турнірі "Кубок Кароля Войтили" достроково забронювали за собою львівські "Карпати"

fckarpaty.lviv.ua

Коментарі ()