Головне

Ніколай Костов: Чекати нової зміни рукавичок не стану

05.09.2008 12:59 307 0

Про себе

Кіпр, де я пропрацював 11 років і, загалом, відбувся як тренер, - не найпомітніша крапка на футбольній карті Європи. Хоча мій колишній клуб "Анортосіс" цього сезону вперше пробився в Лігу чемпіонів. Що дає деякий привід для гордості.  

А хто такий Костов? Маловідомий тренер, якому доля подарувала шанс зробити ще один крок кар'єрними сходами. Якщо раптом не вийде - сам піду. Чекати нової зміни рукавичок не стану.

Про зміну "Бананцу" та "Металург"

Запитуйте у босів корпорації "Індустріальний Союз Донбасу". Вони спонсорують і "Металург", і "Бананц". Мені зробили пропозицію, від якої неможливо було відмовитися. Та і рівень чемпіонату України помітно вище кіпрського або вірменського, не образу їм буде сказано. Перевірити свої можливості в нових умовах - чому я повинен відмовлятися?

Про оновлення складу

По проглянутих записах зрозумів, що "Металлург" дуже слабко підготовлений в тактичному плані. А коли перший раз зустрівся з гравцями, побачив, наскільки вони пригнічені психологічно.

Влітку ми відновили склад відсотків на 60-70. А якщо говорити про тих, хто постійно тепер виходить на полі і робить погоду в нашій грі, то на всі 90.

З колишнього складу залишилися воротар збірної Сербії Дишленковіч та багатолітній капітан "металлурга" центральний захисник В'ячеслав Чечер. Португалець Рікарду Фернандеш, який у складі "Порту" при Моурінью вигравав Лігу чемпіонів, прийшов всього на декілька тижнів раніше від мене, тому на звання "старого" ніяк не заслуговує.

Можу назвати точну цифру наших літніх трансферних витрат: мільйон 200 тисяч євро. При цьому деякі футболісти прийшли безкоштовно, як вільні агенти.

Про лідерство

Вже товариські матчі на літніх зборах давали надію на приємні зміни у грі команди. Всіх підряд ми не обігравали, але виглядали симпатично. Суть задуманого з "Металургом" полягала в зміні стилю гри. Якщо ви помітили, тепер команда грає переважно в короткий пас, футболісти прагнуть діяти на граничних швидкостях і дорожать м'ячем. Я вважаю такий футбол і ефективним, і видовищем.

За матеіралами "СЭ" в Украине"

Коментарі ()