Головне

Відбірковий турнір "Кубку Кароля Войтили" пройде під опікою церкви

03.09.2008 18:37 391 0

Глави Греко-Католицької та Римо-Католицької Церкви дали своє благословення на проведення відбіркового етапу міжнародного турніру "Кубок Кароля Войтили", що розпочнеться 12 вересня у Львові, та увійшли до його Почесного комітету.

Зокрема, кардинал Любомир Гузар повідомив, що цей турнір – справді цінний спосіб виховувати зрілих спортсменів та громадян: "Мені приємно, що така ініціатива пов’язана з особою слуги Божого Папи Івана Павла ІІ, бо він мав для молоді широко відкрите серце. Для мене честь бути включеним до Почесного Комітету змагань".

Кардинал Мар’ян Яворський повідомив, що для нього також буде великою честю долучитися до Почесного Комітету турніру. "Прагну виразити своє визнання щодо справи, якою Ви займаєтесь. Бажаю всіх благ, а особливо Божого благословення" - резюмував львівський митрополит.

Довідка

Президент оргкомітету "Кубка Кароля Войтили" Джанлука ді Карло: "Турнір – це великий соціальний проект, спрямований на молодь. Їм запропонують ідеї здорової конкуренції, адже вони стоять на межі професіонального футболу. Молоді футболісти з різних країн, різної культури та релігії матимуть змогу вчитися один в одного, поважати традиції сусідів. Турнір поширюватиме ідеї добра, які проповідував Кароль Войтила."

Генеральний директор ФК "Карпати" Олександр Єфремов наголосив, що перед "Карпатами" буде поставлене завдання перемогти у турнірі. По-перше, потрібно тримати марку, адже "зелено-білі" перемогли у минулорічному турнірі в Белхатуві, а по-друге, переможець зони вирушить до Риму на фінальний турнір коштом ФК "Карпати".

fckarpaty.lviv.ua

Коментарі ()