Головне

Стадіон подав на "Закарпаття" в суд

03.09.2008 12:40 326 0

Директор ужгородського стадіону "Авангард" Сергій Петрус відкинув звинувачення з боку ФК "Закарпаття", що стосуються фінансової сторони співпраці між командою та стадіоном. 2 вересня в Ужгороді під час прес-конференції він спростував інформацію про те, що нібито "Авангард" підняв вартість оренди, через що клуб нині тренується і грає на полях сусідніх міст Мукачева й Чопа.

Сергій Петрус ствердив, що клуб уже рік, як не платить стадіонові, сума боргу сягла 200 тис. грн, і до суду про стягнення цих коштів звернувся саме стадіон, а не футбольний клуб, як це повідомили деякі ЗМІ.

Зі слів С. Петруса, останнім часом у пресі з’явилося багато "інсинуацій, неетичних та некомпетентних коментарів" щодо позиції керівництва стадіону. "Ніхто вартість оренди клубові не піднімав, - розповів директор стадіону і продемонстрував присутнім угоду, чинну до травня 2008 року, де фігурує сума вартості послуг стадіону - 10 500 гривень за одну гру. - З минулого року ціна не піднялася ані на копійку".

"Я змушений був подати до суду на ФК "Закарпаття", бо з минулого року клуб не розраховується. Зокрема клуб не заплатив стадіонові жодної копійки за ігри у вищий лізі", - зазначив С. Петрус. Керівник стадіону стверджує, що за свої послуги "Авангард" просить символічну ціну, і як аргумент навів вартість таких послуг на стадіоні "Олімпійський" - 60 тисяч гривень.

Він зауважив, що згідно з регламентом, клуб несе всі фінансові витрати, пов’язані з участю його команди у матчах. С. Петрус також спростував звинувачення на свою адресу щодо причетності до подорожчання квитків на ігри. З його слів, кошти за квитки надходять на рахунки клубу.

С. Петрус також прокоментував заяву керівництва ФК "Закарпаття" про звільнення клубу від плати за оренду поля рішенням сесії Ужгородської міськради, на балансі якої перебуває КП "Стадіон "Авангард". За його словами, клуб був звільнений від плати за користування землею, а у вартість послуг стадіону входять зокрема і рахунки за електроенергію, водопостачання, використання душових, зрошування поля тощо.

Раніше представники футбольного клубу "Закарпаття" повідомили під час прес-конференції в Ужгороді, що клубу не по кишені оплата послуг ужгородського стадіону "Авангард". За словами гендиректора клубу Івана Шіца, у минулому році у вищій лізі за оренду футбольного поля клуб платив на 40% менше - 6000 грн. Тому нині команда вирішила тренуватись і возити своїх уболівальників на стадіони інших міст, зокрема Мукачева.

zaxid.net
Коментарі ()