Головне

Віталій Левченко (наставник "Княжої"): "Потрібно виховувати власні таланти"

03.09.2008 10:01 459 0

- Віталіє Григоровичу, тепер ви знову головний тренер "Княжої”, але в той самий час не можна сказати, що ви повернулися. Адже ви постійно працювали в клубі.

- Так, це вірно. Я нікуди не йшов, постійно працював у клубній системі на різних посадах. Тож я завжди був у курсі всіх справ і тому не можна сказати, що я прийняв команду з нуля.

- Це призначення стало для вас сюрпризом?

- Сюрпризом? Навіть не знаю. Все тече, все змінюється...Тому не можу сказати чи залишуся я працювати в якості наставника команди. Все буде вирішувати наш президент, будь-яке рішення я сприйму спокійно. Допоки я головний тренер, прикладу максимум зусиль аби команда досягла успіхів в чемпіонаті.

- Чи має для вас значення, що ви працюєте з приставкою в.о.?

- Зовсім ні. Треба все одно робити свою роботу. Треба виходити з тієї ситуації в яку ми потрапили. Яка різниця головний ти тренер чи виконуючий обов’язки? Все-одно відповідальність за результат лежить на тобі. Тож ця приставка ніякого значення немає.

- Щось змінилося в клубі за той період, коли ви не обіймали посаду головного тренера?


- Звісно стало більше психологічного тиску. Більше переживаєш, більше думаєш про результат. Відповідальності також стало набагато більше.

- Методи роботи у вас залишаться такі як і були?


- Основний напрямок залишився таким самим. Але потроху з’являється і щось нове. Як кажуть, є основне блюдо, а приправи вже додаєш свої за смаком. Так само і в футболі. Кожен тренер додає щось своє.

- Вже декілька турів поспіль "Княжа” не може здобути перемогу. В чому причина? Відсутність досвіду?

- Не сказав би, що причина саме в цьому. Досвід приходить під час роботи та матчів. В нас дуже молода команда, після виходу до першої ліги ми майже не змінили склад, тому хлопцям треба десь переломити цей психологічний бар’єр, відчути впевненість. Потрібна лише одна перемога аби змінити свою свідомість. До цього ми і будемо прямувати. Планували зробити це в матчі з "Олександрією”, але щось нам завадило. Будемо сподіватися, що в матчі з "Волинню” нам вдасться нарешті переломити цю неприємну для нас традицію.

- Результату, того якого б хотілося, наразі немає. Але чи можете ви зараз поскаржитися на гру своїх підопічних?

- Не можу сказати, що гри немає. Всі відмічають, що в нас команда дуже організована, дисциплінована... Але в футболі хто менше за все помиляється і використовує помилки суперника, той і виграє. В якихось моментах ми втрачаємо концентрацію та увагу. Десь в майстерності нас переважає суперник. Ось тому і маємо такий результат. Але запевняю, ніхто руки не опускає, всі працюють і з оптимізмом дивляться в майбутнє. Гадаю, перша перемогу на за горами.

- Тобто все вирішують дрібниці?

- Саме так. Концентрація, увага, гра в обороні... Суперник наказує за помилки в захисті і це завершується голом в наші ворота.

- "Олександрія” показала ту гру, на яку ви і очікували?


- Так. Ми дивилися записи матчів цієї команди, проводили аналіз гри. Знали як буде проходити матч. Нового для себе нічого не побачили, суперник нас не здивував. Ми очікували силову гру, знали, що буде багато боротьби. Тому ми до цього і готувалися. Добре, що нам вдалося забити швидкий гол. Після цього ми закрилися, наситили середину, закрили фланги і „Олександрія” билася головою об лід. Але певні нюанси в підсумку зіграли свою роль.

- Як будете готуватися до матчу з "Волинню”?


- Будемо дивитися записи їх матчів. Приділимо увагу їх сильним та слабким сторонам. Ну і звісно спробуємо використати слабкі місця луцької команди.

- Чи плануєте ви підсилення складу?


- Якщо хтось новий в команді і з’явиться, то не слід очікувати якихось відомих гравців. Тому що філософія клубу така, що там необхідно виховувати власні таланти. Адже немає сенсу запрошувати футболістів, які не сильніші ніж наші вихованці.

fckniazha.com.ua
Коментарі ()